Acasă / EVENIMENT / Grup infracțional organizat, specializat în trafic de persoane și proxenetism, destructurat

Grup infracțional organizat, specializat în trafic de persoane și proxenetism, destructurat

percheziții-domiciliare

Bandă de proxeneţi luată pe sus de mascaţi
In aceasta dimineaţă, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate, împreună cu procurorii DIICOT Pitești, au efectuat opt percheziţii domiciliare în județele Argeş, Vâlcea şi Mureş pentru destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în trafic de persoane şi proxenetism.
Din cercetări a reieșit că, în perioada 2020 – 2021, șase persoane bănuite ar fi recrutat, prin metoda „loverboy”, opt tinere pe care le-au constrâns să practice prostituția în municipiile Târgu Mureș, Târgu Jiu și Râmnicu Vâlcea membrii grupului reținând sumele de bani obținute din prostituție.
În activitatea infracțională, victimele at fost transportate în diverse orașe din România, cazate în moteluri sau apartamente închiriate. Ulterior, suspecţii ar fi postat anunțuri în vederea atragerii de clienți.
De asemenea, membrii grupului ar fi supravegheat atent persoanele, le-ar fi restrâns libertatea de mișcare și ar fi folosit amenințări și violența fizică, pentru a le constrânge să practice prostituția. Victimele au fost bătute, amenințate cu moartea și cu săvârșirea unor infracțiuni îndreptate asupra copiilor minori, fiind amenințate cu divulgarea, către terțe persoane, a faptului că acestea se prostituează. Din banii obținuți din activitatea infracțională, membrii grupului și-ar fi achiziționat autoturisme de lux, iar importante sume de bani ar fi fost pierdute în sălile de jocuri de noroc. La sediul DIiiCOT Pitești au fost conduse în vederea audierii 26 de persoane, acțiunea a fost efectuată cu sprijinul inspectoratelor de jandarmi județene Argeş, Vâlcea şi Mureş, iar suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operațiuni Speciale.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Şi-a însuşit bani din gestiune

Şi-a însuşit bani din gestiune

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au finalizat cercetările într-un dosar ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar