Acasă / SOCIAL / În sfârșit, un atu pe care îl are Argeșul în fața Prahovei

În sfârșit, un atu pe care îl are Argeșul în fața Prahovei

De fiecare dată când făceam comparația dintre județul Argeș și județul Prahova, cel din urmă ieșea statistic mult mai bine. În discuțiile pentru regionalizare, județul Argeș părea ieșit din lupta pentru conducerea unei eventuale regiuni, iar multe deconcentrate dispăreau peste noapte în alte județe.
Cu toate acestea, există un serviciu în județul nostru care nu depunde de celelalte centre județene. Este vorba despre Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură Argeș ( APIA Argeș ), a cărei conducere nu numai că nu depinde de alte județe, dar le și coordonează. Directorul Centrului Județean APIA Argeș, Marius Stroescu a precizat că acesta are drept de coordonare și decizie peste centrele județene din Prahova, Dâmbovița și Ilfov.
Centrul Județean APIA Argeș are în prezent 29 de salariați, care se ocupă de un număr de peste 29.000 de fermieri, spre deosebire de 16.000 de fermieri, câți are județul Prahova, județ cu relief asemănător cu al județului nostru.
Conform cifrelor APIA, în Argeș există o suprafață de 345.000 de hectare, dintre care doar 24.644 de hectare reprezintă zonă horticolă.
Cristian Toma

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Fernando Mihalache

Program argentinian și spaniol, la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 22 februarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul simfonic ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar