Acasă / EVENIMENT / În ultimele 24 de ore pompierii argeșeni au desfășurat 26 de misiuni

În ultimele 24 de ore pompierii argeșeni au desfășurat 26 de misiuni

În perioada 02.11.2023, ora 08:00 – 03.11.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 26 misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:

 INCENDII:

În intervalul de referință, pompierii argeșeni au acționat pentru localizarea și lichidarea a trei incendii de vegetație uscată. În urma evenimentelor a fost afectată o suprafață de teren de aproximativ 21.000 mp.

 Acestea s-au produs, după cum urmează:

- comuna Suseni, unde au ars aproximativ 50 mp de vegetație uscată și un pom ornamental;

- comuna Albota, unde au ars aproximativ 1.000 mp de vegetație uscată;

- comuna Merișani, unde au ars aproximativ 20.000 mp de vegetație uscată.

 Reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!

Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

 Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

 INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:           

(ora 20:05) Pompierii de la Detașamentul Pitești au acționat cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, în orașul Ștefănești, strada Sticlelor, la un accident rutier în care un autoturism s-a răsturnat în afara părții carosabile. Forțele de intervenție au asigurat măsuri specifice până la înlăturarea oricărui pericol, la locul solicitării fiind identificate scurgeri de lichide combustibile. Paramedicii SMURD au preluat și transportat la spital o persoană de sex masculin, în vârstă de 20 de ani, care prezenta traumatisme la nivelul capului și feței, atac de panică și acuza durere la membrul inferior drept.

 De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 21 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.       

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Acțiune a polițiștilor rutieri împreună cu specialiștii RAR (2)

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 48 de ore

În zilele de 17 și 18 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar