Acasă / EVENIMENT / În ultimele 24 de ore pompierii argeșeni au desfășurat 40 de misiuni

În ultimele 24 de ore pompierii argeșeni au desfășurat 40 de misiuni

         În perioada 20.02.2024, ora 08:00 – 21.02.2024, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 40 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:

          INCENDII

Incendiu la service auto din zona CNCD (3)

          (ora 13:17) O autospecială de stingere de la Detașamentul de Pompieri Curtea de Argeș a intervenit în comuna Mușătești, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată. În urma producerii evenimentului, a fost afectată o suprafață de teren de aproximativ 500 mp. Nu au fost înregistrate victime.

          (ora 04:59) Colegii noștri de la Detașamentul de Pompieri Pitești au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o pubelă din municipiul Pitești, strada Stephănescu George. În urma evenimentului, au ars în jur de 20 kg deșeuri menajere. Pompierii au acționat și pentru protejarea unui vehicul din apropiere.

          INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:

Barbat căzută de la etaj în cartierul Trivale

          (ora 11:43) Pompierii de la Secția Costești au acționat în orașul Costești, cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, la un accident rutier în care un autoturism a părăsit partea carosabilă și a lovit un stâlp de iluminat public. În urma evenimentului a rezultat o victimă de sex masculin, șoferul vehiculului, în vârstă de 75 de ani, care acuza dureri în piept. Paramedicii SMURD i-au acordat îngrijiri medicale, victima refuzând transportul la spital. Pompierii au asigurat măsuri specifice de prevenire ale incendiilor.

          (ora 00:34) Două echipaje de pompieri cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, alături de un echipaj SAJ, au intervenit în cazul unui eveniment rutier produs în localitatea Schitu-Golești, unde o autoutilitară a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat. Forțele de intervenție ajunse la locul solicitării, au identificat în interiorul vehiculului două victime, care nu se puteau evacua singure.

Pompierii au efectuat manevre pentru extragerea acestora, victimele fiind predate, echipajelor medicale. Ambele persoane erau conștiente și cooperante, iar în urma evaluării, au fost transportate la spital. Paramedicii SMURD au monitorizat și transportat la spital un pacient de sex masculin, șoferul, în vârstă de 19 ani, care prezenta traumatisme la nivelul membrelor superioare și la membrul inferior drept. La locul solicitării, salvatorii au asigurat măsuri specifice până la înlăturarea oricărui pericol.

          Totodată, echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în 26 de situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență. În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Minoră dispărută (1)

Minoră dispărută de la domiciliu

În cursul serii de 16 aprilie a.c., politiștii din cadrul Poliţiei Orașului Mioveni au fost ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar