Acasă / EVENIMENT / În ultimele 72 de ore pompierii argeșeni au desfășurat 130 de misiuni

În ultimele 72 de ore pompierii argeșeni au desfășurat 130 de misiuni

În perioada 15.03.2024, ora 08:00 – 18.03.2024, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 130 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:

          INCENDII

          15.03.2024

          În intervalul de referință, pompierii argeșeni au acționat în comunele Băiculești și Valea Mare Pravăț pentru localizarea și lichidarea a două incendii izbucnite în gospodăriile cetățenilor. Ajunși la locul solicitării, salvatorii au constatat că incendiile se manifestau la coșurile de evacuare a fumului, unde ardea funinginea din interiorul acestora. Nu au fost victime, iar incendiile au fost stinse în limitele găsite.

 Incendiu autoturism Căteasca, A1, km 97 (1)

          Pentru a putea preveni declanșarea unei situații nedorite, care poate avea consecințe devastatoare, vă recomandăm:

- coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare;

- coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea);

- verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii.

          16.03.2024

          (ora 19:02) Două echipaje de pompieri de la Detașamentul Pitești au intervenit în municipiul Pitești, strada Depozitelor, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. În urma evenimentului, au ars elemente combustibile, mase plastice și cauciuc de la nivelul compartimentului motor al vehiculului și s-a degradat capota acestuia. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite, iar în urma evenimentului nu s-au înregistrat victime.

 incendii arges (18)

          17.03.2024

          (ora 14:02) Colegii noștri de la Detașamentul de Pompieri Pitești au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la vegetația uscată din orașul Ștefănești, satul Golești. În urma producerii evenimentului, a fost distrusă o suprafață de teren de aproximativ 2.000 mp. Nu s-au înregistrat victime.

 INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:

 

         În perioada supusă analizei, colegii noștri au fost solicitați să intervină la patru evenimente rutiere în care au fost implicate șase vehicule, pompierii asigurând măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, precum și asistența medicală la nevoie, alături de echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Argeș. În urma accidentelor au fost identificate șapte victime, iar după evaluare, cinci dintre acestea au fost transportate la spital.

 Coliziune TIR și trei autoturisme Cotmeana

          De asemenea, echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în 100 de situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență. În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Acțiune a polițiștilor rutieri împreună cu specialiștii RAR (2)

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 48 de ore

În zilele de 17 și 18 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar