Acasă / EVENIMENT / În ultimele 72 de ore pompierii argeșeni au desfășurat 162 de misiuni

În ultimele 72 de ore pompierii argeșeni au desfășurat 162 de misiuni

În perioada 09.02.2024, ora 08:00 – 12.02.2024, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 162 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:

          INCENDII:

 Incendii zona Podul Viilor (3)

          11.02.2024

          (ora 10:32) Pompierii de la Detașamentul Câmpulung au intervenit pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din comuna Valea Mare Pravăț. Forțele operative ajunse la locul solicitării, au constatat că incendiul se manifesta într-o încăpere a unei case și prezenta pericol de propagare la întreaga locuință. În urma producerii evenimentului, a ars o hotă și s-au degradat tavanul încăperii, aparatul de gătit și aparatură electrocasnică. Echipajul medical nu a identificat victime.

          Și în acest week-end, pompierii argeșeni au acționat pentru înlăturarea efectelor negative produse în urma incendiilor de vegetație uscată. Neglijența a condus la afectarea unei suprafețe de teren de peste 10 hectare.

          Dat fiind faptul că temperaturile din ultima perioadă au crescut, cetățenii au procedat la igienizarea terenurilor și curățarea copacilor, fără a ține cont de faptul că prin arderea resturilor și deșeurilor au pus în pericol mediul înconjurător, bunurile și propria viață. Urmare ale acestor acțiuni iresponsabile, am fost solicitați să intervenim pentru lichidarea a nu mai puțin de 19 incendii, în care au ars vegetație uscată, mărăciniș, mase plastice și deșeuri menajere. În două dintre situații, la sosirea salvatorilor, flăcările se propagau cu repeziciune către zonele locuite.

Incendii zona Podul Viilor (1)

          Din nou, facem apel către cetățeni să fie responsabili și să conștientizăm faptul că aceste tipuri de arderi pot duce la pierderea agoniselii de-o viață și, chiar mai mult decât atât, la pierderi de vieți omenești.

          Incendiile s-au produs după cum urmează:

- Bradu, unde au ars aproximativ 1.000 mp;

- Dârmănești, unde au ars aproximativ 2.000 mp;

- trei incendii izbucnite în orașul Ștefănești, unde au ars aproximativ 10.900 mp de vegetație uscată și circa 100 kg deșeuri menajere;

- trei incendii izbucnite în municipiul Pitești, unde au ars aproximativ 3.120 mp de vegetație uscată, în jur de 10 tone de mase plastice și circa 50 kg deșeuri menajere;

- Costești, unde au ars aproximativ 4.000 mp;

- Rociu, unde au ars aproximativ 4.000 mp;

- Mărăcineni, unde au ars aproximativ 20.000 mp;

- Suseni, unde au ars aproximativ 500 mp;

- Băiculești, unde au ars aproximativ 10.000 mp, cu posibilitate de propagare la case;

- Stolnici, unde au ars aproximativ 4.000 mp;

- Curtea de Argeș, unde au ars aproximativ 7.000 mp, cu posibilitate de propagare la pădurea din apropiere;

- Câmpulung, unde au ars aproximativ 200 mp;

- Hârsești, unde au ars aproximativ 2.000 mp;

- Merișani, unde au ars aproximativ 15.000 mp de vegetație uscată, cu posibilitate de propagare la casele din apropiere;

- Mihăești, unde au ars aproximativ 5.000 mp;

- Bârla, unde au ars aproximativ 10.000 mp de vegetație uscată. La misiunea de stingere a participat și personal al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență al localității Bârla.

Incendii zona Podul Viilor (2)

          Reamintim cetățenilor că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!

         ❗Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

          ❗Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

Accident mortal DN 65 - Lunca Corbului (3)

          INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:

          În perioada supusă analizei, colegii noștri au fost solicitați să intervină la 11 evenimente rutiere în care au fost implicate 16 vehicule, pompierii asigurând măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, precum și asistența medicală la nevoie, alături de echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Argeș. În urma accidentelor au fost identificate șase victime, iar în urma evaluării, trei au fost transportate la spital.

         Totodată, echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în 97 de situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență.   

          În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Accident două victime Dragoslavele

Accident cu două victime pe raza comunei Dragoslavele

Ieri seară pe DN 73, pe raza comunei Dragoslavele, traficul a fost blocat în urmă ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar