Acasă / EVENIMENT / În ultimele 72 de ore pompierii argeșeni au desfășurat 172 de misiuni

În ultimele 72 de ore pompierii argeșeni au desfășurat 172 de misiuni

În perioada 23.02.2024, ora 08:00 – 26.02.2024, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 172 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:

INCENDII

Incendiu vegetația uscată (2)

          23.02.2024

          (ora 17:17) Detașamentul de Pompieri Câmpulung a intervenit în municipiul Câmpulung, pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit într-o gospodărie. La sosirea echipajelor de intervenție, flăcările se manifestau în interiorul unei încăperi a unei anexe, pe o suprafață de aproximativ 10 mp. În urma evenimentului a ars aparatură electrocasnică și s-au degradat pereții și tavanul încăperii. Paramedicii SMURD au evaluat și transportat la spital două persoane, una de sex masculin, în vârstă de 82 de ani, iar cea de-a doua de sex feminin, în vârstă de 38 de ani, care prezentau arsuri la nivelul feței și la membrele superioare.

          (ora 18:43) Colegii noștri de la Detașamentul de Pompieri Pitești au acționat pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o ghenă subterană din municipiul Pitești, strada Tineretului. În urma evenimentului, au ars în jur de 250 kg deșeuri menajere și s-a deteriorat platforma de colectare. Nu au fost identificate victime.

 Incendiu vegetația uscată (1)

          În perioada supusă analizei, pompierii argeșeni au intervenit pentru localizarea și stingerea a 21 de incendii izbucnite la vegetația uscată, care s-au răspândit și au afectat o suprafață de teren de peste 10 ha. În urma acestora, pe lângă vegetația uscată, au mai ars  mărăciniș și deșeuri menajere.

          Salvatorii au acționat zeci de ore pentru înlăturarea efectelor negative produse de acestea, dar și pentru salvarea bunurilor și proprietăților cetățenilor, unele dintre incendii prezentând pericol de propagare la locuințe.  

          Incendiile s-au produs, după cum urmează:

- comuna Poiana Lacului, unde au ars aproximativ 3.000 mp;

- două incendii în comuna Băiculești, unde au ars aproximativ 10.100 mp;

- comuna Ciofrângeni, unde au ars aproximativ 200 mp;

- comuna Schitu-Golești, unde au ars aproximativ 300 mp, flăcările prezentând pericol de propagare la casele din apropiere;

- patru incendii în comuna Bradu, unde au ars aproximativ 11.000 mp;

- comuna Leordeni, unde au ars aproximativ 50.000 mp;

- trei incendii în orașul Ștefănești, unde au ars aproximativ 18.000 de vegetație uscată mp și în jur de 300 kg deșeuri menajere. Pentru lichidarea acestora, a acționat și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență al orașului;

- două incendii în comuna Bălilești, unde au ars aproximativ 800 mp;

- comuna Bughea de Sus, unde au ars aproximativ 15.400 mp;

- orașul Mioveni, unde au ars aproximativ 300 mp;

- comuna Coșești, unde au ars aproximativ 2.000 mp;

- comuna Mihăești, unde au ars aproximativ 5.000 mp;

- orașul Topoloveni, unde au ars aproximativ 700 mp.

incendii de vegetație arges (3)

          Reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!

         ❗Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

          ❗Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

accidente în Argeș

INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:

         În intervalul de referință, colegii noștri au fost solicitați să intervină la nouă evenimente rutiere în care au fost implicate 15 vehicule, pompierii asigurând măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, precum și asistența medicală la nevoie, alături de echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Argeș. În urma accidentelor au fost identificate patru victime, iar după evaluare, una dintre acestea a fost transportată la spital. Totodată, echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în 114 de situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență. În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Minoră dispărută (1)

Minoră dispărută de la domiciliu

În cursul serii de 16 aprilie a.c., politiștii din cadrul Poliţiei Orașului Mioveni au fost ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar