Acasă / EVENIMENT / În ultimele 72 de ore pompierii argeșeni au desfășurat 49 de misiuni

În ultimele 72 de ore pompierii argeșeni au desfășurat 49 de misiuni

În perioada 05.07.2024, ora 08:00 – 08.07.2024, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 49 de misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:

         INCENDII:

incendiu curtea de arges (1)

(13:51) Pompierii argeșeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o anexă dintr-o gospodărie de pe strada Cuza Vodă, din municipiul Curtea de Argeș. Ajunși la fața locului, colegii noștri au constatat că ardeau anexe pe o suprafață de aproximativ 100 mp, arbori și litieră de pădure pe aproximativ 1.000 mp, existând pericolul de propagare al flăcărilor la o locuință și alte construcții învecinate. Pentru lichidarea incendiului, au fost angrenate cinci echipaje de pompieri cu trei autospeciale pentru stingerea incendiilor, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și o autospecială de primă intervenție și comandă. Totodată, pompierii au primit sprijin și de la personal al Ocolului Silvic. Un echipaj SMURD de prim ajutor calificat a acordat îngrijiri medicale la două persoane. A fost vorba despre o victimă de sex feminin, în vârstă de 78 de ani, care prezenta atac de panică, iar în urma evaluării a fost transportată la spital. Cea de a doua persoană a fost de sex masculin, în vârstă de 83 de ani, care prezenta arsuri de gradul unu și de gradul doi la nivelul membrelor, fără a avea nevoie de transport la spital.

Pe parcursul zilei, pompierii argeșeni au fost solicitați să intervină pentru localizarea și stingerea a patru incendii de vegetație. Acestea au avut loc, după cum urmează:

Peste 6 ha de teren distruse de flăcări (4)

- comuna Bascov, au ars aproximativ 1.000 mp de vegetație uscată și aproximativ 3.000 mp dintr-o cultură de grâu;

- municipiul Curtea de Argeș, au ars vegetația uscată de pe o suprafață de aproximativ 40.000 mp, litieră dintr-o pădure pe aproximativ 10.000 mp și în jur de 3.000 kg de plante furajere. Totodată, au fost afectați 20 de pomi fructiferi și un gard din lemn;

- comuna Poiana Lacului, pe timpul a două incendii au ars aproximativ 5.000 mp de vegetație uscată, 10 pomi fructiferi și în jur de 60 m dintr-un gard din lemn. La unul dintre incendii, paramedicii SMURD au evaluat o persoană de sex feminin, care prezenta atac de panică și nu a avut nevoie de transport la spital;

 incendiu vegetatie uscata arges (2)

         Reamintim că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise!

 ❗Nerespectarea prevederilor legale se sancționează cu amendă de la 7.500 lei la 15.000 lei, pentru persoane fizice şi de la 50.000 lei la 100.000 lei pentru persoanele juridice.

 ❗Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

 Costești Autoturism răsturnat

          INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:

 (17:28) Două echipaje de pompieri cu o autospecială de intervenție și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat au acționat pe DN 65,  în localitatea Lunca Corbului, în cazul unui accident rutier produs între trei autoturisme. În urma incendiului, două persoane de sex feminin au nevoie de îngrijiri medicale. Paramedicii SMURD au preluat și transportat la spital o victimă în vârstă de 22 de ani, care prezenta un traumatism la cap și acuza dureri la membrele inferioare. Cealaltă persoană, în vârstă de 37 de ani, a fost evaluată de către colegii noștri, aceasta acuzând dureri la membrele inferioare. În urma monitorizării, a fost predată unui echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean Argeș, care a transportat-o la spital.

De asemenea, echipajele SMURD au intervenit în teritoriu în 37 de situații pentru acordarea asistenței medicale de urgență. În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Căprioară salvată de pompierii argeșeni (1)

Topoloveni : Căprioară salvată de pompierii argeșeni

Cu puțin timp în urmă un echipaj de pompieri de la Garda de Intervenție Topoloveni ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar