Acasă / SOCIAL / În ultimele 72 de ore pompierii argeșeni au desfășurat 96 de misiuni

În ultimele 72 de ore pompierii argeșeni au desfășurat 96 de misiuni

În perioada 03.11.2023, ora 08:00 – 06.11.2023, ora 08:00, pompierii argeșeni au desfășurat 96 misiuni pe teritoriul județului, iar cele mai semnificative dintre acestea au fost următoarele:

 INCENDII:   03.11.2023

         (ora 17:32) Trei echipaje de pompieri cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat, alături de personal al Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, au acționat pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o anexă din localitatea Buzoești. Ajunse la locul solicitării, echipajele de salvatori au constatat că ardeau o anexă gospodărească pe o suprafață de aproximativ 100 mp și circa 1.500 kg de lemne. Nu a fost necesară intervenția echipajului medical, în urma evenimentului neînregistrându-se victime.

         (ora 23:38) O autospecială de stingere de la Detașamentul de Pompieri Pitești a intervenit în comuna Băbana, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la coșul de fum al unei locuințe. Forțele de intervenție au constatat că ardea funinginea din interiorul coșului de fum, cu posibilitate de propagare la acoperișul casei. Incendiul a fost lichidat în limitele găsite.

05.11.2023

         (ora 01:47) În urma alertării cu privire la izbucnirea unui incendiu într-o gospodărie din localitatea Nucșoara, pompierii argeșeni, alături de personal al Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență al localităților Domnești și Nucșoara, au intervenit, pentru lichidare și asistență medicală la nevoie, cu patru autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autospecială de intervenție și salvare de la înălțime și o ambulanță SMURD de prim ajutor calificat. La fața locului, s-a constatat că incendiul se manifesta generalizat la o casă, pe o suprafață de aproximativ 150 mp, fiind afectate bunurile din interior, tâmplăria și acoperișul. Echipajul medical nu a identificat victime, la sosirea forțelor de intervenție, locatarii aflându-se în afara construcției. Pompierii au lucrat peste trei ore pentru localizarea și lichidarea incendiului, precum și pentru a evita extinderea flăcărilor la două locuințe învecinate.

         (ora 08:09) Pompierii de la Detașamentul Bradu au intervenit în localitatea Căteasca, cu două autospeciale pentru stingerea incendiilor, în cazul unei anexe gospodărești cuprinsă de flăcări. Echipajele de intervenție nu au identificat victime, în urma evenimentului înregistrându-se doar pagube materiale. În urma producerii evenimentului, au ars generalizat construcția de aproximativ 20 mp și bunurile din interiorul acesteia.

 

         (ora 22:29) Pompierii argeșeni au acționat în comuna Suseni pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un autoturism. Ajunse la locul intervenției, echipajele operative au constatat că incendiul se manifesta la nivelul compartimentului motor, vehiculul fiind deteriorat în proporție de aproximativ 90%. În urma incidentului nu au rezultat victime.

 INTERVENŢII SMURD ȘI ALTE MISIUNI:   04.11.2023

         (ora 21:37) Pompierii de la Secția Costești au fost solicitați să intervină în orașul Costești, zona Podul Broșteni, pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil, care bloca circulația. Pentru înlăturarea arborelui, pompierii au acționat cu accesoriile din dotarea autospecialei de intervenție. În urma evenimentului nu au rezultat victime.

         În perioada supusă analizei, colegii noștri au fost solicitați să intervină la cinci evenimente rutiere în care au fost implicate zece vehicule, pompierii asigurând măsurile specifice de prevenire ale incendiilor, precum și asistența medicală la nevoie. În urma accidentelor au fost identificate trei victime, iar pentru una dintre acestea a fost necesar transportul la spital.

                             De asemenea, paramedicii SMURD au gestionat în teritoriu 68 de cazuri pentru acordarea asistenței medicale de urgență.          

                             În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.   

    

 Nu uitați!

         Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro

         Totodată, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

patron intră în greva foamei, la gardul ISU Argeș

Un patron intră în greva foamei, la gardul ISU Argeș! Abuz sau interpretare forțată a legii?

Stație PECO închisă, la Călinești, după 20 de ani de funcționare .Managerul stației: Este un ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar