Acasă / SOCIAL / Întâlniri în comunitate pentru reducerea criminalității

Întâlniri în comunitate pentru reducerea criminalității

Preocuparea poliţiei argeşene pentru reducerea criminalităţii a dus la iniţierea unor activităţi preventive în comunitatea argeşeană rurală.
Având în vedere:
– priorităţile naţionale de prevenire a criminalităţii,
– campania Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi!,
– şi situaţia accidentelor rutiere comise în mediul rural, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminaităţii, Serviciul Rutier şi poliţiştii Secţiilor de Poliţie Rurală au desfăşurat activităţi preventive cu liderii comunităţii (primari, administratori de societăţi comerciale, reprezentanţi ai Bisericii Ortodoxe, directori de şcoli gimnaziale şi asistenţi sociali).
În luna iulie, comunele în care s-au realizat astfel de întâlniri au fost Poiana Lacului, Rociu, Albeşti de Argeş, Tigveni, Schitu Goleşti, Bascov, iar întâlnirile au fost apreciate de comunitate, considerându-se a fi oportun să se organizeze şi în alte comune ale judeţului.
Temele întâlnirilor au fost:
– găsirea de soluţii pentru reducerea criminalităţii specifice fiecărei localităţi,
– recomandări pentru reducerea riscurilor victimale şi infracţionale (furt din locuinţe şi dependinţe, furt din auto, infracţiuni comise cu violenţă, tâlhării, înşelăciuni, accidente rutiere, delincvenţă juvenilă).
Au fost prezentate modurile de operare folosite de infractori în comiterea de înşelăciuni prin metoda Accidentul şi Coletul şi s-a insistat pe găsirea de soluţii preventive antivictimale şi antiinfracţionale prin conştientizarea importanţei fiecărui lider sus menţionat în reducerea criminalităţii, prin transmiterea către cetăţenii comunelor a aspectelor discutate.
De asemenea, s-au punctat şi aspecte privind respectarea prevederilor Codului Rutier pentru mai multă siguranţă pe drumurile publice în mediul rural, cu precădere privind înregistrarea utilajelor agricole şi utilizarea lor în perioada campaniei agricole.
Au fost înmânate materiale informative (afişe, pliante) cu mesaje de prevenire a genurilor de infracţiuni aduse în discuţie, pentru a fi expuse în locuri vizibile.

În acelaşi scop, al informării unui număr cât mai mare de cetăţeni din mediul rural, s-a iniţiat colaborarea cu o societate cu obiect de activitate furnizarea de servicii de telefonie, televiziune şi internet, care difuzează de 20 pe zi un material informativ-preventiv realizat de Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii. Materialul cuprinde recomandări antivictimale pe genuri de infracţiuni şi prevederi ale noului Cod Penal.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Concert filarmonica Dacika

Dacika, la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează duminică, 22 decembrie, de la ora 19.00, în Piața Primăriei Municipiului Pitești, ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar