Acasă / SOCIAL / Intervenţie promptă a jandarmilor în faţa unor suporteri violenţi

Intervenţie promptă a jandarmilor în faţa unor suporteri violenţi

 

huligani

În sezonul 2012 – 2013, jan­dar­­mii argeşeni au reuşit să men­­ţi­nă un climat de normalitate cu ocazia desfăşurării competi­ţi­ilor şi jocurilor sportive, nefiind în­re­gis­trate incidente grave cu privire la tulburarea ordinii şi liniştii publice.

 

Pe viitor, oamenii legii îşi doresc să menţină ace­laşi climat de linişte pe stadi­oa­ne şi în zona adiacentă locului desfăşurării jocului sportiv.

 

Sezonul competiţional 2013 – 2014 urmează să înceapă, astfel că jandar­mii argeşeni manifestă atenţie şi se pregătesc în permanenţă. Aceştia iau în calcul posibilitatea pro­ducerii unor incidente între ga­lerii, având la bază  rivalitatea continuă între acestea, care în de­cursul timpului a evoluat spre for­me aberante, ce depă­şesc ca­drul unei întreceri sportive, dând  naştere la inci­den­te violente.

 

Avînd ca scop perfecţionarea pregătirii inter­ven­ţiei în situaţia în care un grup de suporteri se manifestă vio­lent, jandarmii argeşeni au desfăşu­rat un exerciţiu demonstrativ pe sta­dionul Nicolae Dobrin, din municipiul Piteşti, după urmă­torul scenariu: suporterii echipei oaspete, nemulţumiţi de rezultatul înregistrat pe tabela de marcaj, se manifestă violent, tul­bură ordinea publică, încearcă forţarea dispozitivului de blocare şi pătrunderea pe su­prafaţa de joc. Lup­tătorii jandarmi au realizat dispozitivul de înso­ţi­re şi evacuare a co­lo­a­nei de su­porteri din stadion, scopul exerciţiului fiind atins.

 

Mihai Neacsu

 

 

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Filarmonica Pitești

De Simfonia Lalelelor, Iana Novac și Distinto, concert vocal-simfonic extraordinar

Filarmonica Pitești organizează joi, 18 aprilie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul vocal-simfonic ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar