Acasă / SOCIAL / Intervenţie promptă a jandarmilor în faţa unor suporteri violenţi

Intervenţie promptă a jandarmilor în faţa unor suporteri violenţi

 

huligani

În sezonul 2012 – 2013, jan­dar­­mii argeşeni au reuşit să men­­ţi­nă un climat de normalitate cu ocazia desfăşurării competi­ţi­ilor şi jocurilor sportive, nefiind în­re­gis­trate incidente grave cu privire la tulburarea ordinii şi liniştii publice.

 

Pe viitor, oamenii legii îşi doresc să menţină ace­laşi climat de linişte pe stadi­oa­ne şi în zona adiacentă locului desfăşurării jocului sportiv.

 

Sezonul competiţional 2013 – 2014 urmează să înceapă, astfel că jandar­mii argeşeni manifestă atenţie şi se pregătesc în permanenţă. Aceştia iau în calcul posibilitatea pro­ducerii unor incidente între ga­lerii, având la bază  rivalitatea continuă între acestea, care în de­cursul timpului a evoluat spre for­me aberante, ce depă­şesc ca­drul unei întreceri sportive, dând  naştere la inci­den­te violente.

 

Avînd ca scop perfecţionarea pregătirii inter­ven­ţiei în situaţia în care un grup de suporteri se manifestă vio­lent, jandarmii argeşeni au desfăşu­rat un exerciţiu demonstrativ pe sta­dionul Nicolae Dobrin, din municipiul Piteşti, după urmă­torul scenariu: suporterii echipei oaspete, nemulţumiţi de rezultatul înregistrat pe tabela de marcaj, se manifestă violent, tul­bură ordinea publică, încearcă forţarea dispozitivului de blocare şi pătrunderea pe su­prafaţa de joc. Lup­tătorii jandarmi au realizat dispozitivul de înso­ţi­re şi evacuare a co­lo­a­nei de su­porteri din stadion, scopul exerciţiului fiind atins.

 

Mihai Neacsu

 

 

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Constantin Grigore

Violonistul Alexandru Tomescu, în concert la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 22 septembrie, de la ora 19.00, în sala „Simfonia”, primul concert ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar