Acasă / SOCIAL / Ion I.C. Brătianu va fi comemorat la Ștefănești

Ion I.C. Brătianu va fi comemorat la Ștefănești

Campania “Argeșeni, valori naționale”, demarată de Prefectura Argeș ajunge la cea de-a treia ediție, astfel că, pe data de 24 noiembrie, la Ștefănești se vor ține ceremonii religioase, militare, precum și un simpozion despre viața și activitatea lui Ion I.C. Brătianu.
De la ora 11:00, la Capela familiei Brătianu va avea loc o slujbă religioasă, după care, oficialitățile vor participa la o sesiune de depunere de coroane. De la ora 11:30, în fața Vilei Florica se va oficia un ceremonial militar urmat de dezvelirea unei plăcuțe comemorative în amintirea lui Ion I.C. Brătianu.
De la ora 12:00, la Casa de Cultură din Ștefănești va avea loc un simpozion de discuții cu privire la viața și activitatea politică a lui Ion I.C. Brătianu.
Prezenți la acest eveniment cultural vor fi Ministrul Culturii, Daniel Barbu, ministrul economiei, Andrei Gerea, ministrul agriculturii, Daniel Constantin, precum și parlamentari și primari argeșeni.
Vor veni și elevi de la Liceul “Iulia Zamfirescu” din Mioveni, de la Colegiul “Zinca Golescu” și de la Colegiul “I.C. Brătianu”. Aceștia vor participa la simpozionul de discuții, iar apoi vor vizita Vila Florica, precum și Muzeul Golești, acolo unde vor fi expuse în premieră, costume tradiționale donate de Elisa Cantacuzino, sora lui Ion I.C. Brătianu.
Dan Badea

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Salvamont Argeș (4)

Salvamont Argeș : Una dintre cele mai profesioniste echipe de salvatori montani

În Argeș avem cei mai frumoși și mai înalți munți din țară. Dar și una ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar