Acasă / EVENIMENT / ISU Argeș: Avertizare meteorologică, cod galben

ISU Argeș: Avertizare meteorologică, cod galben

COD GALBEN Interval de valabilitate: 10 iunie, ora 10 – 10 iunie, ora 23 Fenomene vizate: instabilitate atmosferică Zone afectate: conform textului și hărții În intervalul menționat, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică. Aceasta se va manifesta prin averse, intensificări de scurtă durată ale vântului (rafale de 55…65 km/h), vijelii, căderi de grindină și descărcări electrice. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp. Notă: Astfel de fenomene vor fi spre seară și în prima parte a nopții, local, în sudul Olteniei, în sudul și estul Munteniei, precum și în sudul Moldovei. COD PORTOCALIU Interval de valabilitate: 10 iunie, ora 15 – 10 iunie, ora 23 Fenomene vizate: instabilitate atmosferică accentuată Zone afectate: conform textului și hărții În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și jumătatea de nord a Moldovei, precum și în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali vor fi perioade cu vijelii puternice, cu viteze la rafală de 70…90 km/h, grindină de medii și posibil mari dimensiuni, averse torențiale. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 25…40 l/mp și izolat peste 50 l/mp.

mwrwo

VERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Interval de valabilitate: 10 iunie, ora 10 – 11 iunie, ora 10 Fenomene vizate: temperaturi ridicate, caniculă, disconfort termic ridicat Zone afectate: conform textului și hărții În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, nordul Olteniei și al Munteniei, sudvestul Transilvaniei, sudul Banatului și pe litoral se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități. Totodată, pe alocuri nopțile vor fi tropicale, temperaturile minime atingând și depășind ușor 20 de grade. COD PORTOCALIU Interval de valabilitate: 10 iunie, ora 10 – 11 iunie, ora 10 Fenomene vizate: temperaturi deosebit de ridicate, caniculă, disconfort termic accentuat Zone afectate: conform textului și hărții În intervalul menționat, în sud-estul Olteniei, sudul și estul Munteniei și în partea continentală a Dobrogei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, maximele se vor situa, în general, între 35 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

meteo

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Interval de valabilitate: 11 iunie, ora 10 – 12 iunie, ora 10 Fenomene vizate: temperaturi ridicate, caniculă, disconfort termic ridicat Zone afectate: conform textului și hărții În intervalul menționat în centrul Moldovei și nordul Olteniei și pe litoral se vor înregistra temperaturi ridicate pentru această dată, maximele se vor situa între 30 și 34 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatură-umezeală (ITU) situându-se în jurul valorii de 80 de unități. Totodată, pe alocuri nopțile vor fi tropicale, temperaturile minime atingând și depășind ușor 20 de grade. Notă: Temperaturile se vor menține ridicate și pe parcursul zilei de miercuri în regiunile sudice și sud-estice. COD PORTOCALIU Interval de valabilitate: 11 iunie, ora 10 – 12 iunie, ora 10 Fenomene vizate: temperaturi deosebit de ridicate, caniculă, disconfort termic accentuat Zone afectate: conform textului și hărții În intervalul menționat în cea mai mare parte a Munteniei, sud-estul Olteniei, partea continentală a Dobrogei și în sudul Moldovei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, maximele se vor situa, în general, între 35 și 37 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

meteo (2)

 

 

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Vreme-capricioasă-în-Argeș

ISU Argeș: Avertizare meteorologică, cod galben

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN Interval de valabilitate: 14 iunie, ora 12 – 14 iunie, ora ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar