Acasă / SOCIAL / ISU Argeş şi-a prezentat raportul de activitate în primele 8 luni ale anului

ISU Argeş şi-a prezentat raportul de activitate în primele 8 luni ale anului

Inspectorul şef, Col. Ion Popa din cadrul Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Argeş a prezentat astăzi raportul de activitate pentru primele opt luni ale anului, precum şi acţiunile desfăşurate.
Astfel că, statisticile prezentate arată că ISU Argeş a fost solicitat pentru un număr total de evenimente de 6864, dintre care 893, acţiuni pentru situaţii de urgenţă şi 5971 acţiuni ale S.M.U.R.D, în creştere cu 20,27% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2012. Majoritatea acţiunilor pentru situaţii de urgenţă au fost pentru stingerea de 265 de incendii, 194 incendii de vegetaţie, precum şi 251 de alte situaţii de urgenţă. De asemenea, au fost sesizate 28 de alerte false şi 43 de deplasări anulate.
Serviciul Medical de Urgenţă, Resuscitare şi Descarcerare (SMURD) a fost solicitat pentru 520 de cazuri de asistenţă medicală de urgenţă, 324 pentru asistenţă persoane, precum şi 10 cazuri de descarcerare. Echipajul SMURD a primit un număr de 104 alerte false.
În timpul intervenţiilor pentru situaţii de urgenţă, au fost salvate 55 de persoane, înregistrându-se 37 de victime (33 rănite şi 4 decedate). Numărul de victmie este în scădere cu 43 % faţă de aceeaşi perioadă a anului 2012.
Echipajele SMURD au avut o activitate foarte încărcată, astfel că, acest serviciu a asistat 5593 de persoane, dintre care 5220 de adulţi şi 373 de copii.
Colonelul Ion Popa a mai prezentat şi câteva statistici cu privire la acţiunile de prevenire. Au fost efectuate 1355 de controale la 626 de operatori economici, 593 de instituţii din 68 de localităţi. Au fost stabilite 2919 avertismente, precum şi 678 de amenzi contravenţionale privind securitatea în caz de incendiu, în cuantum de 457 300 de lei.
Inspectorul şef, Col. Ion Popa şi-a prezentat mulţumirea faţă de faptul că, ISU la nivel naţional beneficiază de o încredere de 90% din partea românilor, însă a pecizat că acest lucru îi obligă la o menţinere la fel de bună a activităţii pe care aceştia o desfăşoară sau chiar la o îmbunătăţire.
C.T M.G Foto : Mihai N.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Salvamont Argeș (4)

Salvamont Argeș : Una dintre cele mai profesioniste echipe de salvatori montani

În Argeș avem cei mai frumoși și mai înalți munți din țară. Dar și una ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar