Acasă / EVENIMENT / Judecat pentru că a atacat cu cuţitul un jandarm

Judecat pentru că a atacat cu cuţitul un jandarm

Poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti au soluţionat un dosar penal deschis pentru comiterea infracţiunilor de loviri sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice împotriva lui Iorgu V., de 64 de ani, din municipiu. În ziua de 19 noiembrie, acesta a atacat cu un cuţit doi bărbaţi aflaţi într-un local public.

poliţişti ai Secţiei 3
Evenimentul a avut loc în jurul orei 17 a zilei amintite, pe strada Exerciţiu din Piteşti, la un bar din apropierea fostului Restaurant „Carpaţi”, iar la faţa locului au intervenit poliţişti ai Secţiei 3. Din primele verificări a rezultat că Marin M., de 69 de ani, pensionar, era la o masă împreună cu Ion D., de 50 de ani, subofiţer la Jandarmeria Argeş, care era în timpul său liber. La un moment dat, la masa lor a apărut Iorgu V., cunoscut cu probleme psihice, şi între cei trei s-a iscat un schimb neprincipial de cuvinte. Acesta a ieşit din bar şi părea că starea conflictuală s-a încheiat. Nu a fost aşa, fiindcă nu a durat mult şi Iorgu V., care între timp se dusese acasă, a reapărut la bar şi i-a atacat pe cei doi cu un cuţit. Marin M. a fost rănit în zona ochilor, iar Ion D. a fost tăiat la ureche, după care agresorul a părăsit localul. Jandarmul, împreună cu un alt consumator, s-a luat după individ, fără a reuşi să-l prindă. Sesizaţi prin 112, la barul cu pricina au apărut poliţişti ai Secţiei 3, care au reuşit să-l identifice pe agresor, să-l imobilizeze, să-l dezarmeze de cuţitul pe care l-au găsit într-un buzunar al gecii şi să-l ducă la audieri.
Cele două victime au fost preluate de o ambulanţă şi transportate la spital. Marin M., care s-a aflat în pericol să-şi piardă un ochi, a fost supus unei intervenţii chirurgicale. Atât el, cât şi jandarmul rănit la ureche, au nevoie între opt şi 12 zile de îngrijiri medicale.
După administrarea probatoriului, Iorgu V. a fost reţinut 24 de ore pe bază de ordonanţă şi încarcerat în arestul poliţiei judeţene. Prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti cu propunerea de luare a unei măsuri preventive, sexagenarul a fost dus în faţa instanţei, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile. Acum, dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului Piteşti cu propunerea de trimitere în judecată.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Verificări pe linia transportului public de persoane (1)

Verificări pe linia transportului public de persoane

Polițiștii rutieri argeșeni au desfășurat, în cursul zilei de ieri, 31 ianuarie a.c., acțiuni pentru ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar