Acasă / EVENIMENT / La proces pentru fals informatic

La proces pentru fals informatic

Hands holding credit card and using laptop. Online shopping
Polițiștii de investigații criminale din cadrul Secției 3 Pitești au finalizat cercetările într-un dosar penal privind comiterea infracțiunilor de înșelăciune și fals informatic în formă continuată sub supravegherea unui procuror.
Este vorba despre Marian T., de 47 de ani, din Piteşti, iar din verificări s-a stabilit că, în perioada octombrie 2021 – 25 februarie 2022, cel în cauză şi-ar fi creat un cont fals pe o rețea de socializare, apoi folosind numele de Edi Vasiliu şi fotografiile alltui bărbat, ar fi inițiat conversații cu diferite femei, în general persoane necăsătorite sau care nu se aflau în vreo relație, de la care ulterior a solicitat diverse sume de bani.
În urma activității infracționale cinci persoane vătămate i-au oferit escrocului suma de 3.200 de lei.
De asemenea, bărbatul ar fi a introdus, fără drept, date informatice nereale într-o aplicație de internet banking, prin care a indus în eroare două persoane vătămate că a transferat bani în contul bancar al acestora cu scopul de a le determina să-i remită diferite sume.
În ziua de 2 mai, după cum am şi relatat la acea dată, bărbatul a fost reținut 24 de ore pe bază de ordonanță şi încarcerat în arestul polţiei argeşene, ulterior fiind dispusă cercetarea sub măsura preventivă a controlului judiciar. Dosarul cauzei a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești cu propunere de trimitere în judecată.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Mihai Georgescu, primarul din Călineşti

Primarul îi intimidează pe cetăţeni

Pus sub control judiciar şi având interzis să intre în primărie, Mihai Georgescu, primarul din ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar