Acasă / SOCIAL / Legalitatea activitatilor din domeniul panificatiei verificate de politistii argeseni

Legalitatea activitatilor din domeniul panificatiei verificate de politistii argeseni

La nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Argeş, poliţiştii desfăşoară activităţi pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor din domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie.

Astfel, în perioada 01-06.09 a.c., au fost executate 20 controale la societăţi comerciale de profil, fiind verificate şi 37 persoane fizice şi 81 mijloace de transport.

În urma controalelor efectuate, au fost aplicate un număr de 20 contravenţii, în valoare totală de 20.500lei, valoarea bunurilor confiscate fiind de 370 lei.
De asemenea, poliţiştii au întocmit 2 dosare de cercetare penală conform Legii nr. 241/2005, (pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale).

T.M., din judeţul Argeş, în calitate de administrator la o societate comercială de profil, este suspectat ca a înregistrat în contabilitatea societăţii achiziţii fictive de cereale de la un număr de 12 agenţi economici pentru a crea aparenţa de legalitate, mărfurile fiind valorificate ulterior către achizitori de pe teritoriul naţional.
În cadrul activităţii de cercetare, s-a stabilit faptul că, în realitate, cerealele au fost achiziţionate de la diverşi furnizori persoane fizice, situaţie în care societatea nu avea dreptul de deducere a TVA-ului, prejudiciul adus bugetului de stat fiind în cuantum de 536.905 lei.
S-a întocmit dosar de cercetare penală conform art. 9, alin. 1 litera c din Legea 241/2005.
U.C. din Câmpulung, judeţul Argeş, este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 9 alin. 1 litera b din legea 241/2005.
Bărbatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale de profil, nu a înregistrat în evidenţele contabile cantitatea de 24.827 buc pâine, creând astfel un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 6.405lei.

M.N

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Filarmonica Pitești

De Simfonia Lalelelor, Iana Novac și Distinto, concert vocal-simfonic extraordinar

Filarmonica Pitești organizează joi, 18 aprilie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul vocal-simfonic ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar