Acasă / SOCIAL / M.A.I asigura protecţia celor 1036 de secţii de votare

M.A.I asigura protecţia celor 1036 de secţii de votare

Pentru asigurarea unui proces electoral corect şi echidistant, la nivelul judeţului Argeş, pe timpul desfăşurării alegerilor membrilor din România pentru Parlamentul European, vor fi angrenaţi peste 1100 de poliţişti, 550 de jandarmi şi 363 de pompieri.

1036 de angajaţi M.A.I. vor asigura protecţia celor 518 de secţii de votare, amplasate în 455 de locuri.

Vor fi luate măsuri de protecţie şi la cele 518 secţii de votare pentru alegerile parţiale pentru Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş.

Alţi 326 de poliţişti, în perioada desfăşurării procesului electoral, se vor afla în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

De asemenea, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, la nivelul judeţului, vor acţiona, conform competenţelor, 138 de poliţişti, constituiţi în 50 de echipe operative.

Totodată, a fost stabilit şi un efectiv de rezervă format din 327 angajaţi M.A.I., care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze, dacă situaţia operativă va impune acest lucru.

Astfel, în total, peste 2200 de angajaţi M.A.I. vor fi angrenaţi în misiuni, duminică, 25 mai 2014, pentru buna desfăşurare a scrutinului electoral.

Precizăm faptul că, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al IPJ Argeş se află încarceraţi 33 arestaţi preventiv, dintre care 31 cu drept de vot. Dintre aceştia, 21 şi-au exprimat dorinţa de a-şi exercita dreptul de a vota.

De asemenea, la nivelul judeţului sunt 3 arestaţi la domiciliu, dintre care 0 au solicitat să voteze prin intermediul urnei speciale.

Pentru promovarea mesajului Campaniei de Informare a Ministerului Afacerilor Interne, „Votează legal”, la I.P.J. Argeş au fost primite 514 de afişe, ce au fost postate în spaţiile cu vizibilitate mare.

Acestea vor putea fi consultate şi în ziua alegerilor, la toate secţiile de votare din judeţul Argeş.

Scopul campaniei este informarea, prevenirea şi conştientizarea cetăţenilor români, cu drept de vot, asupra sancţiunilor aplicate în cazul nerespectării legislaţiei în vigoare.

Reamintim că potrivit articolului 387 din Codul Penal (Frauda la vot) votarea de două sau mai multe ori, sau introducerea în urnă a mai multor buletine de vot, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă şi interzicerea exercitării unor drepturi.

De asemenea, art. 386 din Codul Penal (Coruperea alegătorilor) prevede că (1)Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi. (2) Nu intră în categoria bunurilor prevăzute în alin. (1) bunurile cu valoare simbolică, inscripţionate cu însemnele unei formaţiuni.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” (1)

Activitate educativă a polițiștilor locali, la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”

Miercuri, 28 februarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Locale Pitești au fost prezenți în mijlocul ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar