Acasă / EVENIMENT / Marţi a fost ziua accidentelor cu motociclişti

Marţi a fost ziua accidentelor cu motociclişti

Coliziune între o motocicletă și un autoturism (3)
Superstiţie sau nu, ziua de marţi chiar a fost cu trei ceasuri rele pentru tot atâţia motociclişti care au fost implicaţi în evenimente rutiere.
Primul dintre ele a avut loc la Ștefănești şi din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Ștefănești s-a stabilit că un bărbat de 35 de ani, din Călinești, conducea un BMW pe strada Coasta Câmpului. În împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, s-a tamponat cu o motocicletă condusă de un adolescent de 17 ani, din Ștefănești. În urma accidentului motociclistul a fost rănit și transportat la spital. Atât conducătorul autoturismului, cât și tânărul au fost verificaţi cu etilotestul rezultând că nu au consumat alcool, iar polițiștii au stabilit că adolescentul deține permis de conducere categoria A1 pentru motociclete ușoare cu capacitate cilindrică redusă.
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, iar cercetările continuă.

294627371_1366962667124488_5080422488419456215_n
Cel de al doilea a avut în Mioveni. Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Formațiunii Rutiere Mioveni s-a stabilit că Andrei C., de 28 de ani, din Dârmănești, conducea un motociclu Kawasaki pe bulevardul Dacia din Mioveni. În împrejurări ce vor fi stabilite din cercetări, a intrat în coliziune cu un autoturism Kia condus în aceeași direcție de mers de o Maria S., de 61 de ani, din Mioveni.
În urma accidentului, motociclistul a fost rănit și transportat la spital.
Nici motociclistul, nici şoferiţa nu au consumat alcool, iar în cauză a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Accident cu motociclist la Corbeni (1)
În fine, cel de al treilea accident cu motociclist a avut loc puţin după ora 19 la Corbeni. Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeș s-a stabilit că Alexandr T., de 58 de ani, cetățean ceh, conducea o motocicletă BMW pe DN 7C din direcția Arefu către Curtea de Argeș. El s-a izbit de un autoturism Volkswagen condus în aceeași direcție de mers de Viorica I., de 44 de ani, din municipiul Basarabilor. În urma impactului motociclistul a fost rănit și transportat la spital cu diagnostic preliminar de traumatism la mâna și piciorul stângi. Ambele persoane au fost verificate cu etilotestul rezultând că nu au consumat alcool, iar oamenii legii au deschis dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.
13 evenimente rutiere cu motociclişti
De la începutul anului și până în prezent, în județul nostru au fost înregistrate 13 evenimente rutiere în care au fost implicate motociclete cu performanțe reduse, medii sau avansate, soldate cu rănirea a 11 persoane.
„Pentru prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere în care sunt implicați motocicliști, polițiștii recomandă: * utilizați echipamentul de protecție omologat (cască, costum, cizme și mănuși) pentru că numai acesta vă poate asigura o protecție eficientă în caz de accident; * fiți vizibili – folosirea permanentă a luminii de întâlnire și semnalizarea oricărei schimbări a direcției de mers este obligatorie, iar pe timp de noapte sau în condiții de vizibilitate redusă, folosiți echipament reflectorizant; * respectați regulile privind efectuarea depășirii, manifestați prudență și efectuați această manevră numai prin partea stângă, fără a-i incomoda pe ceilalți parteneri de trafic; * nu creați suprize în trafic, manevrele bruște sau accelerarea puternică a motorului produc disconfort, iar aplicarea principiului „mă strecor” generează risc major de accident; * adaptați permanent viteza la condițiile meteo, de drum și de trafic; * anticipați pericolele rulând la distanță de minim 1,5 m față de vehiculele aflate în staționare, pentru a evita deschiderea bruscă a unei portiere; * nu confundați strada cu pista de concurs – viteza crește exponențial riscul de accident, precum și gravitatea consecințelor”, a transmis poliţia judeţeană.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Biciclist-spulberat-de-o-masina

Biciclist lovit de mașînă în orașul Mioveni

În urmă cu puțîn timp,un accident rutier s-a produs în orașul Mioveni, bulevardul Dacia, în ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar