Acasă / EVENIMENT / Maşini verificate în trafic de poliţişti şi inspectori ai RAR

Maşini verificate în trafic de poliţişti şi inspectori ai RAR

Activitățile dedicate siguranței în trafic au continuat în ultimele zile în mai multe regiuni din țară. În acest sens, Registrul Auto Român (RAR) a suplimentat numărul de echipaje de Control Tehnic în Trafic în județele Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Prahova și Buzău cu scopul de a identifica autovehiculele care, prin deficiențele tehnice pe care le au, ar putea pune în pericol siguranța traficului.
În două zile, împreună cu polițiștii rutieri au fost verificate în trafic 407 autovehicule. Dintre acestea, 225 prezentau deficiențe majore și/sau periculoase, iar 28 de autovehicule au fost încadrate în categoria „pericol iminent de accident”. În plus, 17,98% prezentau neconformități în ceea ce privește emisiile poluante, iar 12 mașini au fost identificate cu ITP (Inspecţia Tehnică Periodică) expirată sau anulată.
Astfel, ieri, polițiștii din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeș au acționat pe raza de competență între orele 7 – 13, respectiv 15 – 21 împreună cu reprezentanții RAR Argeș, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulație și verificarea atării tehnice a autovehiculelor. Ca urmare a abaterilor constatate au fost aplicate 45 de amnzi în valoare de 13.050 de lei. Totodată, au fost retrase 13 certificate de înmatriculare și plăcuțe cu numărul de înmatriculare.
„Vă reamintim că certificatul de înmatriculare reținut în trafic de polițiștii rutieri poate fi redobândit în urma unei reinspectări tehnice care va certifica remedierea defecțiunilor constatate anterior. Demersul este posibil la orice reprezentanță a Registrului Auto Român”, a transmis instituţia.

poliţişti şi inspectori ai RAR

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Vindeau produse falsificate

Vindeau produse falsificate

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii economice Argeş au finalizat cercetările în două dosare penale ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar