Acasă / SOCIAL / Măsură a Prefecturii Argeş

Măsură a Prefecturii Argeş

Având în vedere temperaturile scăzute din ultima perioadă, mai ales pe timpul nopţii, Prefectul de Argeş, Cristian Soare s-a ocupat şi de persoanele fără adăpost pentru a evita eventualele riscuri de şoc hipotermic.
Astfel, Instituţia Prefectului, în colaborare cu Poliţia Naţională, Poliţia Locală, Jandarmeria şi SMURD a organizat patrule mixte care să verifice zonele în care aceste persoane se adăpostesc (clădiri dezafectate, zone izolate, canale).
Aşadar, oamenii care nu au un acoperiş deasupra capului vor fi preluaţi şi conduşi în adăposturile aflate în administrarea primăriei, de către cele 63 de patrule de ordine publică, dintre care 26 de patrule mixte.
La nivelul celor şapte municipii şi oraşe, din judeţul Argeş, au fost organizate 13 locaţii cu 276 de locuri de cazare: 2 locaţii în Piteşti, 3 în Mioveni, 2 în Topoloveni, 2 în Costeşti şi câte o locaţie în Curtea de Argeş, respectiv în Ştefăneşti.
“Persoanele fără adăpost sunt cazate pe timpul nopţii, între orele 20:00 seara şi 08:00 dimineaţa. În cele 3 nopţi aferente perioadei 31 ianuarie – 3 februarie au fost cazate 135 de persoane”, a declarat prefectul judeţului Argeş, Cristian Soare.
Nu doar oamenii fără adăpost au fost vizaţi în această perioadă geroasă, ci şi cei ce se află în situaţii medicale delicate. “Totodată, am acordat o atenţie deosebită cazurilor medicale, mă refer aici la dializaţi, femei gravide, bolnavi cronici, astfel încât aceştia să primească asistenţa medicală cuvenită“, a mai precizat Cristian Soare.
Constantin Dudoi Foto-Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Sancționati de jandarmi pentru acces cu ATV-urile în fondul forestier

Sancționati de jandarmi pentru acces cu ATV-urile în fondul forestier

6 persoane au fost sancționate În acest sfârșit de săptămână, jandarmii argeșeni au desfășurat mai ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar