Acasă / SOCIAL / Ministrul Muncii, prezent în Argeş pentru a discuta cu mediul de afaceri

Ministrul Muncii, prezent în Argeş pentru a discuta cu mediul de afaceri

Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Mariana Câmpeanu a fost prezentă astăzi în Argeş, la invitaţia oficialilor din judeţ. După ce a vizitat Uzina de Automobile Dacia de la Mioveni, aceasta a participat la o întâlnire cu mediul de afaceri din Argeş pentru a discuta probleme legate de eficientizarea controlului calităţii în muncă, dar şi de legislaţia muncii în vigoare. Întâlnirea a avut loc în aula Universităţii Constantin Brâncoveanu, iar acolo, oamenii de afaceri şi-au prezentat nemulţumirile ce vizau în special Codul Muncii, situaţia şomajului în rândul tinerilor sub 25 de ani, precum şi probleme ce ţin de procesul de regionalizare.
Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Argeş, Gheorghe Badea s-a exprimat în favoarea îmbunătăţirii codului muncii, vizând în acelaşi timp şi câteva aspecte ce ţin de regionalizare, de segmentul de autostradă Sibiu – Piteşti, precum şi de incapacitatea autorităţilor de a menţine buna condiţie a drumului Transfăgărăşan. Ca răspuns pentru omul de afaceri Gheorghe Badea, Mariana Câmpeanu a afirmat că neputinţa de a face regionalizarea cât mai bună sau de a termina tronsoane de autostrăzi într-un timp mai redus ţine şi de orgoliile locale. „Nu daţi vina numai pe guvernanţi pentru că nu se fac autostrăzile. Daţi vina şi pe orgoliile şi interesele locale care nu permit demararea şi executarea cât mai rapidă a lucrărilor” a afirmat Ministrul Muncii.
Virgil Dumitru, patronul Comesad a ţinut să precizeze câteva lucruri despre şomajul în rândul tinerilor sub 25 de ani, acuzând sistemul de învăţământ. Acesta a cerut ministrului Mariana Câmpeanu să ia atitudine şi să propună modificări majore în legislaţia educaţională, ce ar permite sistemului de învăţământ să se dezvolte.
La invitaţia prefectului Cristian Soare au mai participat şi parlamentarii de Argeş, Mircea Drăghici, Ion Popa, Radu Vasilică şi Ionuţ Elie Zisu, precum şi Mihai Oprescu, Inspector Şef din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Argeş.

C.T M.G Foto : Mihai N.

 

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Colegiul Economic „Maria Teiuleanu” (1)

Activitate educativă a polițiștilor locali, la Colegiul Economic „Maria Teiuleanu”

Miercuri, 28 februarie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Locale Pitești au fost prezenți în mijlocul ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar