Acasă / SOCIAL / Muzeul – Goleşti organizează, în perioada 7 – 18 iulie 2014, atelierul de creaţie populară

Muzeul – Goleşti organizează, în perioada 7 – 18 iulie 2014, atelierul de creaţie populară

Consiliul Judeţean Argeş şi Muzeul Viticulturii şi Pomiculturii – Goleşti organizează, în perioada 7 – 18 iulie 2014, atelierul de creaţie populară Arta olăritului – Ceramica de Cucuteni, ediţia a IV-a, sub coordonarea artistului plastic Ion Mitroi, din Roşiorii de Vede, judeţul Teleorman.
Ceramica de Cucuteni este valoroasă prin unicitatea sa în Europa, numele fiind preluat după satul din apropierea Iaşului, unde, în 1884, s-au descoperit primele vestigii. Arta ceramicii de Cucuteni nu a fost întrecută, vreodată, prin rafinament, forme şi cromatică, tehnica neolitică de modelare manuală, pictare şi ardere făcând ca vasele create să fie singulare, chiar dacă se încearcă repetarea formei şi a culorilor. Datorită acestei tehnici, pereţii vasului sunt foarte subţiri, de la 2 mm la 1,5 cm, în funcţie de dimensiunea acestuia. Albul, roşul, negrul, precum şi alte nuanţe pornind de la acestea, ca urmare a arderii vasului la temperaturi diferite, conferă vaselor o eleganţă şi o deosebită bogăţie de semnificaţii spirituale.
La atelierul de creaţie, vor participa şcolari şi preşcolari de la şcoli şi grădiniţe din judeţul Argeş.Deschiderea taberei va avea loc luni, 7 iulie a.c., orele 1000, în parcul domeniului Goleşti.
DIRECTOR GENERAL,
FILOFTEIA PALLY

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Roi de albine la un bloc din Piteşti (8)

Roi de albine la un bloc din Piteşti – VIDEO

În jurul orei 14 a după-amiezii de azi, ISU Argeş a fost sesizat că la ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar