Acasă / EVENIMENT / Nicolae Dobrin ar fi împlinit astăzi 74 de ani

Nicolae Dobrin ar fi împlinit astăzi 74 de ani

Aniversare tristă pentru fotbalul argeşean. Pe 26 august 1947 s-a născut Nicolae Dobrin, unul dintre cei mai talentaţi fotbalişti români. Cunoscut și ca Gâscanul sau Prințul din Trivale, istoria fotbalului românesc îl reține ca pe unul din cei mai mari fotbaliști români, un maestru al driblingului și al fentei, un model în executarea paselor și a loviturilor libere.
A fost ales de trei ori cel mai bun fotbalist al României, în anii 1966, 1967 și 1971. A debutat în prima divizie la vârsta de 14 ani și 10 luni, într-un meci Știința Cluj – Dinamo Pitești, dând dovadă de calități tehnico-tactice deosebite. A evoluat aproape întreaga sa carieră pentru echipa FC Argeș Pitești, cu care a câștigat două titluri de campion național, în 1972 și 1979. Prinţul din Trivale s-a stins din viaţă pe 26 octombrie 2007, la Spitalul Județean Pitești, după ce a pierdut lupta cu o boală nemiloasă. Chiar dacă peste câteva luni se vor împlini 14 ani de la la dispariţia sa, Nicolae Dobrin va rămâne veşnic în inimile fanilor argeşeni, colegilor de echipă şi oficialilor clubului din Trivale.
# Au depus coroane de flori în memoria Gâscanului.

VIDEO -https://youtu.be/4uKmo2O4Nck

Însoţit de câţiva reprezentanţi ai autorităţilor locale, dar şi de mai mulţi oficiali ai clubului FC Argeş, primarul Cristian Gentea a depus o coroană de flori în culorile alb-violet la statuia Gâscanului, amplasată în incinta arenei din Trivale. În numele piteştenilor, edilul a ţinut să-i aducă un omagiu idolului fotbalului argeșean care prin jocul său a bucurat întreaga ţară. Gentea le-a adus aminte actualilor fotbaliști că poartă tricoul unui club legendar care l-a dat istoriei fotbalului pe marele Dobrin. Primarul le-a cerut jucătorilor să redreseze cât mai repede situaţia din clasament pentru a cinsti aşa cum se cuvine memoria Gâscanului.Nu te vom uita niciodată, Maestre!

Text : Duinea Marius   Foto : Mihai Neacșu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

perchezitii_fotopress24

Poliţiştii Antidrog piteşteni, acţiune la Craiova

Procurorii DIICOT Craiova, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar