Acasă / EVENIMENT / Nu credeam că mai ajungem acasă!

Nu credeam că mai ajungem acasă!

Ghinion şi lipsă de respect, de asta au avut parte coriştii de la Ars Nova. Autocarul cu care se întorceau spre casă de la un festival din Grecia s-a defectat. A fost solicitat un altul, numai că a ajuns să-i preia pe români abia după o jumătate de zi. În tot acest timp, oamenii au stat în soare, fără provizii. Coriştii au trecut peste acest incident, dar nu s-a oprit totul aici. Pentru ei coşmarul de-abia începea. După ce s-au îmbarcat în al doilea autocar şi au plecat spre ţară, lîngă Sofia, capitala Bulgariei, şoferul a vrut să întoarcă, pentru a-l lua şi pe conducătorul autocarului stricat. Revoltaţi la gîndul că vor pierde alte ore bune pe drum, oamenii l-au somat să-şi continue drumul. Acesta a refuzat, însă, şi a tras pe dreapta. Abia după alte trei ore, timp în care coriştii au încercat să remedieze situaţia, izbindu-se de un comportament similar cu cel al şoferului din partea patronului firmei transportatoare, autocarul a plecat, în sfîrşit, spre ţară.
Fericire mare pe toţi, cînd s-au văzut din nou în Piteşti. „Uraaaaaaa! Doamne-ajută, nu credeam că mai ajungem acasă! Vai de capul nostru, 24 de ore a durat, nu e posibil aşa ceva! Atîţia ani de turnee, atîţia ani de cor, era incredibil! Doamne, nu se poate! Şi dacă am fi fost măturători, nu poţi să nu respecţi un contract şi să nu spui: Te-am adus de unde te-am găsit! Te-am dus, te şi aduc, aşa e normal!“, a spus una dintre coriste, cînd a coborît, sîmbătă dimineaţă, din autocar, în apropierea Teatrului Al. Davila.
„N-a vrut să meargă mai departe“
„Şoferul n-a vrut să meargă mai departe. Ne-a spus că a primit telefon de la patronul lui, că nu se mai mişcă de acolo, că e obligat să tragă pe dreapta. Am început să dăm telefoane. Patronul nu ne răspundea. Într-un final, unul dintre colegii noştri a reuşit să discute cu el. I-a vorbit execrabil, i-a spus că ne lasă în cîmp, iar dacă nu ne convine, să luăm o ocazie ori să ajungem cu ce putem. Eram în imposibilitatea de a pleca dintr-o ţară pe care n-o cunoşteam, la miezul nopţii, fără provizii, fără absolut nimic, în frig, după atîtea ore de aşteptare“, a povestit o altă coristă.
„11 ore, în soare şi fără mîncare“
„E un final de excursie ce trebuia încununat cu multă bucurie, dar n-a fost aşa. Pentru noi a fost un coşmar! Sigur că noi sîntem nişte oameni care încercăm să renaştem ca o pasăre Phoenix. Din păcate, ne-am întîlnit cu această presiune din partea domnului… nici nu ştiu cum se numeşte patronul acestei firme cu care noi am colaborat şi care, din păcate, a avut o atitudine urît verbală. Noi eram în mijlocul cîmpului şi nu dorea să pornească maşina, deoarece dînsul voia să-şi ia şoferul acasă, care, din dorinţă proprie, rămăsese la locul cu pricina. Se mai întîmplă să se defecteze, fiarele sînt fiare… Noi am înţeles perfect ce s-a întîmplat acolo, dar mai departe, atitudinea dînşilor recalcitrantă nu e de admis. Sîntem oameni, nu animale sau cartofi! Pînă la urmă, cred că trebuiau puse pe primul plan binele nostru, sănătatea noastră. Şi, pe lîngă toate cele pe care le-am îndurat timp de 11 ore, într-un cîmp, fără mîncare şi în soare, a trebuit să mai stăm încă două ore, tot în cîmp, în miezul nopţii, de la 23 la 1, să ne luptăm cu adversitatea acestui om pe care nu-l cunosc, dar care s-a purtat îngrozitor cu noi şi cu angajaţii dînsului“, a intervenit un alt membru al corului.
„Faci bani, dar nu aşa!“
Gheorghe Gomoiu, şeful corului Ars Nova, Piteşti: „În 1970, am înfiinţat acest cor. În 1974, am avut primul turneu în Olanda, unde am dat 33 de concerte. Am colindat toată Europa. Aşa ceva nu m-am gîndit că se poate întîmpla vreodată! Acum, a fost un singur şofer, dar unul excepţional. Asta îmi pare rău şi i-am şi spus, aseară, domnului patron: Domnule dragă, păcat că ai şofer excepţional şi nişte rable cu care eu n-aş fi avut curaj să-i trimit nici pînă la Bucureşti şi înapoi! Păcat! Aşa ceva nu se face! E imposibil Înţeleg că trebuie să facă bani, dar nu aşa. Mai mult decît atît, măcar trebuia puţină eleganţă. În corul acesta sînt profesori, ingineri, doctori, preoţi, toate categoriile de oameni, intelectuali recunoscuţi de oraşul Piteşti“.
„O să depun plîngere împotriva coriştilor“
În timp ce coriştii se dădeau jos din autocar, şoferul a putut să spună doar atît: „Aşa, vedeţi că i-am adus acasă?! Vi s-a părut dvs. că au fost probleme!“. Ca şi el, patronul firmei transportatoare DANVI susţine că n-are nici o vină, din contră, spune că va depune plîngere împotriva membrilor corului Ars Nova: „Eu sînt patronul firmei care s-a ocupat de transport. A fost o problemă, s-a stricat maşina, dar am trimis o alta, să-i ia pe corişti. Au fost aduşi acasă. O să fac reclamaţie împotriva Ars Nova, coriştii s-au năpustit asupra şoferului. Cu ce am greşit? Legea mă obligă să-i aduc în 12 ore, că erau în afara ţării. N-a durat atît! Şoferul n-a greşit cu nimic. El trebuia să plece de acolo alături de un alt conducător. Aşa e obligat, nu să facă ce vor coriştii Ars Nova! Eu fac transport internaţional, în fiecare săptămînă îmi pleacă un autocar în străinătate. Din ‘93, mă ocup de aşa ceva. Ei au spus ce-au vrut în faţa presei, dar vor trebui să dea socoteală! De-aia îmi plătesc avocat, să se ocupe şi de treburi din astea. Şi-au bătut joc de şofer, iar acum vor să distrugă munca de ani de zile a unui om. Am atîtea să spun şi eu la adresa lor!“.
Sursa text :Curier.ro Foto : Mihai Neacsu

sechestrati-foto Mihai Neacsu_fotopress24 sechestrati-foto Mihai Neacsu_fotopress24 (1) sechestrati-foto Mihai Neacsu_fotopress24 (2)   sechestrati-foto Mihai Neacsu_fotopress24 (5)     sechestrati-foto Mihai Neacsu_fotopress24 (10) sechestrati-foto Mihai Neacsu_fotopress24 (11) sechestrati-foto Mihai Neacsu_fotopress24 (12) sechestrati-foto Mihai Neacsu_fotopress24 (13) sechestrati-foto Mihai Neacsu_fotopress24 (14)

Despre Administrator

Citeşte şi ...

aparatele de marcat fiscale

Agenți economici sancționati că nu utilizau aparatele de marcat fiscale

Activități de combatere a comerțului ilicit În perioada 17-18 februarie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar