Acasă / EVENIMENT / Nu vă lăsaţi înşelaţi !

Nu vă lăsaţi înşelaţi !

Recent, infractorii au născocit o altă modalitate prin care să-i înşele pe cetăţeni. Astfel, se prezintă la uşa locuinţei prezentându-se ca fiind angajat al SC. CEZ Romania. Îi solicită victimei accesul în locuință pentru a realiza citirea contorului electric, motivând că această activitate este necesară pentru regularizarea consumului de energie electrică. Apoi, profitând de neatenția victimei sustrag diverse bunuri sau sume de bani.
Au existat mai multe situaţii în care cetăţenii au fost înşelaţi de persoane care au pretins ca sunt fie angajaţi ai unor companii de telefonie mobilă, fie ai unor companii de furnizare servicii, ori s-au dat drept avocaţi sau medici şi au solicitat victimelor virarea unor sume de bani pentru a intra fie în posesia unor premii, fie a beneficia de alte servicii.
Indiferent de modul de operare folosit de escroci, cert este faptul că victimele realizează prea târziu că au fost înşelate şi de cele mai multe ori oferă poliţiei date insuficiente pentru identificarea autorilor.
Pentru a nu se mai înregistra astfel de cazuri, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş recomandă:
– Verificaţi dacă situaţia prezentată este reală;
– Solicitați prezentarea unei legitimații de serviciu cu o fotografie a posesorului și rețineți numele persoanei care vă solicită accesul în locuință.
– Nu oferiţi sume de bani persoanelor necunoscute indiferent de motivul invocat;
– Nu divulgaţi datele cu caracter personal;
– Nu daţi detalii despre vecini.

Mihai N.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Conduceau-cu-viteză-excesivă

Vitezomanii, potoliţi de poliţişti. “Zburau” pe şosele cu peste 131 km/h

Depistați de polițiști conduicând cu viteză excesivă În ziua de 12 aprilie a.c., polițiștii Formațiunii ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar