Acasă / EVENIMENT / O mămică, profesoară în Pitești, ne cere ajutorul! Copilul ei necesită o operație costisitoare

O mămică, profesoară în Pitești, ne cere ajutorul! Copilul ei necesită o operație costisitoare

O mămică, profesoară la Liceul Tehnologic Astra din Pitești, ne cere ajutorul pentru copilul ei. Ștefan a fost diagnosticat cu Sindrom West și pentru a putea merge, copilul trebuie să facă o operație costisitoare.

POVESTEA TRANDAFIRULUI: ”8 decembrie 2009. Medicul care a urmărit sarcina nu a venit la spital. Nu era nici o problemă şi deşi aveam 37 de ani, doctorii nu au vrut să îmi facă cezariană. Bebeluşul s-a axfisiat la naştere şi nu îi dădeau nici o şansă să trăiasacă. A luptat din prima clipă de viaţă. Am plecat din spital după 10 zile şi totul părea în ordine. Era atât de frumos – un îngeraş -aşa cum este şi acum.
De pe la 5 luni au început problemele şi la 8 luni s-a pus diagnosticul de spasme infantile asimetrice şi sindrom West. A început tratamentul. Mai întai pentru oprirea acelor spasme şi apoi pentru protecţie antiepileptică.
D-na doctor neurolog a spus că dacă va face terapie de recuperare intensivă se va recupera, era atunci prima speranţă; acum, după atâta timp, mi-a spus că m-a încurajat – se pare că nici dumneaei nu a crezut că va fi aşa de bine.
Este nevoie de multă răbdare, timp şi bani.
La 9 luni am început terapia de recuperare, am făcut la Bucureşti terapie Vojta.
Pentru că rezultatele EEG-urilor nu au mai evidenţiat nici o descărcare neurologică i-a fost scos tratamentul medicamentos.
Acum diagnosticul este: Sindrom West.
A urmat o perioadă de recuperare acasă la Piteşti şi apoi am reuşit să ajungem la Sibiu, în centrul care este specializat pe terapie Vojta, acolo unde – mami şi Ştefan – ne-am mutat şi am stat aproape doi ani făcând terapie intensiv, de cele mai multe ori de trei ori pe zi. Rezultatele au început să apară.
La Sibiu am stat doi ani. Apoi ne-am întors acasă unde am continuat terapiile și drumurile .
După aproape 8 ani te terapiii în țară și străînătate, acum Ștefan merge la școală de masă. Deși nu se poate descurcă încă singur el își dorește să stea fără însoțitor: „copiii nu stau cu bonă la școală”, spune doamna învățătoare.
Face în continuare recupere: logopedie, Terapie craniosacrala și gimnastică pasivă, hidroterapie, kinetoterapie terapie ocupațională, terapie cu delfini.
În România, Spania, Ucraina sunt centrele de recuperare unde lucrează.
24.11.2021. Este ziua în care Ștefan are programarea pentru intervenție la picioare – poziționarea corectă așa încât să poată să stea singur și apoi să meargă. Este pentru prima dată când un doctor îi spune direct lui Ștefan, vei stă singur.
Strigătele de bucurie pe care doctorul le-a auzit în acel moment nu au putut însă să nu mă facă să tresar atunci când am văzut factură cu costul estimativ al acestei intervențîi: 18.825 euro.
Acum mai mult că niciodată avem nevoie de sprijinul vostru, cei care ne sunteți alături.
Începem numărătoarea inversă pentru strângerea banilor care îi vor deschide drumul spre independență”, povestește mămica.
IBAN: RO88INGB0000999911770859
Titular cont: Mirela Sandu
Banca: INGB CENTRALĂ
Moneda: EUR
SWIFT: INGBROBU
BIC: INGB
IBAN: RO71INGB0000999901977463
Titular cont: Mirela Sandu
Banca: INGB CENTRALĂ
Moneda: RON
SWIFT: INGBROBU
BIC: INGB

 

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Şi-a însuşit bani din gestiune

Şi-a însuşit bani din gestiune

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au finalizat cercetările într-un dosar ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar