Acasă / SOCIAL / Parteneriat pentru drumul expres către Mioveni

Parteneriat pentru drumul expres către Mioveni

Consiliul Județean Argeș și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) vor încheia un parteneriat în vederea implementării în comun a proiectului „Elaborarea Studiu de Fezabilitate pentru obiectivul de investiții Drum expres A1 – Pitești – Mioveni”, ce va fi depus spre finanțare în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020. Scopul este de a elabora documentația tehnico – economică aferentă obiectivului de investiții de infrastructură rutieră de interes local/județean.

Conform dispozițiilor legale, se pot încheia protocoale de colaborare între CNAIR și unitățile administrative teritoriale pentru derularea acestor proceduri. Asumându-și această oportunitate, Consiliul Judeţean a demarat, în luna august, printr-o scrisoare adresată Ministerului Transporturilor, intenția de a începe și a finaliza procedura privind studiul de fezabilitate al acestui obiectiv.
În cadrul ședinței Consiliului Județean de săptămâna viitoare, va fi supusă aprobării hotărârea de mandatare a președintelui Ion Mînzînă în vederea semnării protocolului de colaborare în baza căruia compartimentele de specialitate ale CJ și CNAIR vor întocmi documentațiile necesare și vor scoate studiul la licitație. Această decizia a fost luată după ce licitația organizată de CNAIR nu și-a produs efectele, contractul dintre CNAIR și firma câștigătoare fiind reziliat pe cale amiabilă.
Drumul expres Pitești – Mioveni este extrem de important pentru Argeș şi va face legătura dintre Autostrada București- Pitești, uzina Dacia de la Mioveni şi zecile de firme furnizori și parteneri din industria auto. Drumul, în lungime de zece kilometri, va asigura o legătură foarte rapidă între București şi platforma industrială de la Mioveni. Proiectul respectivului drum va fi depus spre finanțare în perioada de programare 2021 – 2027.

 

Despre Administrator

Citeşte şi ...

cristian-nevzoreanu

Nou director de comunicare al Renault Romania

Începând de la 1 decembrie, activitățile de Afaceri Publice, Comunicare și Responsabilitate Socială ale Renault ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar