Acasă / SOCIAL / Parteneriat reînnoit între Nissan şi Renault

Parteneriat reînnoit între Nissan şi Renault

După mai multe luni de negocieri cu Nissan Motor Co. Ltd, Renault Group, deţinător al Companiei Dacia, a anunțat că urmează să se reînnoiască parteneriatul dintre cele două grupuri.
Noii termeni ai parteneriatului urmează acum, doar să fie aprobați de Consiliul de Administrație. Cele două grupuri au stabilit și prioritățile pentru perioada următoare: Relansarea parteneriatului cu proiecte operaționale creatoare de valoare ridicată. Proiecte cheie în America Latină, în India și în Europa, care vor acoperi trei domenii: piețe, vehicule și tehnologii; Consolidarea agilității strategice prin noi inițiative la care partenerii se vor putea alătura. Nissan ar investi în Ampere, entitatea Renault Group dedicată integral vehiculelor electrice și domeniului software, cu scopul de a deveni un acționar strategic; O guvernanță echilibrată și participări reciproce în capitalul partenerului, pentru a accelera creșterea eficienței operaționale.

Parteneriat reînnoit între Nissan şi Renault
Renault Group și Nissan și-ar menține fiecare o cotă de 15% din capitalul celuilalt, cu obligația de a o păstra și de a o menține la acest nivel. Ambii parteneri ar fi în măsură să își exercite liber drepturile de vot asociate participării directe de 15%, cu un plafon de 15%. Renault Group ar transfera 28,4% din acțiunile sale la Nissan într-un trust francez, în care drepturile de vot ar fi „neutralizate” pentru majoritatea deciziilor, dar în care drepturile economice (dividende și produse de vânzare a acțiunilor) ar continua să rămână în întregime ale Renault Group până la vânzarea acestor acțiuni. De asemenea, Renault Group ar da instrucțiuni mandatarului să vândă acțiunile Nissan încredințate dacă acest lucru este rezonabil din punct de vedere comercial pentru Renault Group, în cadrul unui proces organizat și ordonat, dar nu ar avea obligația de vânzare a acestor acțiuni într-o anumită perioadă de timp predeterminată. Acordurile sunt în curs de finalizare iar tranzacția va fi supusă aprobării consiliilor de administrație ale Renault Group și Nissan. Sursa foto – automotive-today.ro

Despre Administrator

Citeşte şi ...

2 Aprilie-Marșul de Conștientizare a Autismului

Mars 2 Aprilie- Ziua Mondiala de Constientizare a Autismului

2 Aprilie-Ziua Mondiala de Constientizare a Autismului Duminică, în data de 02 aprilie 2023, ASOCIAȚIA ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar