Acasă / EVENIMENT / Percheziții la interlopi: șantaj, camătă, proxenetism și conducerea unui vehicul fără permis de conducere

Percheziții la interlopi: șantaj, camătă, proxenetism și conducerea unui vehicul fără permis de conducere

Coordonaţi de un procuror, judiciariştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Brașov, au efectuat, cu sprijinul polițiștilor din Argeș, Prahova, Ilfov şi de la Sectorul 2 Bucureşti dar şi al mascaţilor de la Acţiuni Speciale, 16 percheziții domiciliare în județele Brașov, Argeș, Prahova, Ilfov și în municipiul București într-un dosar penal întocmit pentru comiterea mai multor infracțiuni de șantaj, camătă, proxenetism și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Percheziții la interlopi șantaj, camătă, proxenetism

Din verificări a reieșit faptul că, în perioada ianuarie – octombrie 2023, persoanele bănuite de proxenetism, ar fi înlesnit practicarea prostituției de către mai multe femei atât pe raza județului Brașov, cât și în Argeş, Prahoba, Ilfov şi în Capitală. De asemenea, unul dintre cei bănuiţi de comiterea infracțiunii de camătă a acordat împrumuturi percepând o dobândă cuprinsă între 20% şi 40%, iar în cazul unui alt suspect s-a stabilit faptul că aceasta a condus un autovehicul pe drumurile publice fără a deține permis de conducere. Totodată, susţin anchetatorii, s-a mai stabilit că doi indivizi din grupul cu pricina au șantajat adouă persoane vătămate prin constrângere și amenințări, să le remită sume de bani necuvenite. De asemenea, în atenţia oamenilor legii au intrat şi persoane care ofereau spre închiriere, în regim hotelier, diverse locații din Brașov și care cunoscut activitatea de prostituție desfășurată de femei. Aşa se face că şi proprietarii locuinţelor sunt pentru infracțiunea de proxenetism sub forma înlesnirii și obținerii de foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituției. Şi nu în ultimul rând au fost vizate și persoane care au înlesnit practicarea prostituției prin transportarea femeilor către locațiile clienților contra unor sume de bani.
În urma perchezițiilor au fost ridicate bunuri, valori și înscrisuri în vederea completării materialului probator, bijuterii și sume de bani în valoare de aproximativ 150.000 de lei, precum și un autoturism. La finalul acţiunii, 17 suspecţi au fost duşi la sediul poliţiei braşovene pentru audieri. Împotriva a nouă dintre ei s-a pus în mișcare urmărirea penală şi şapte au fost reținute, iar pentru alţi doi a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Comemorarea a 20 de ani  Mihăilești, Buzău

Comemorarea a 20 de ani de la tragicul accident din Mihăilești, Buzău

În data de 24 mai 2004, destinul a scris o pagină însângerată a istoriei pompierilor ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar