Acasă / EVENIMENT / Percheziţii la suspecţi de evaziune fiscală

Percheziţii la suspecţi de evaziune fiscală

Poliţiştii de investigare a fraudelor, cu sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale, din cadrul I.G.P.R., au efectuat vineri 21 de percheziţii în judeţele Argeş, Olt şi Suceava, la locuinţele unor suspecţi de evaziune fiscală şi înşelăciune.

Ieri dimineaţă, poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul I.P.J. Argeş, I.P.J. Suceava şi I.P.J. Olt efectuează simultan 21 de percheziţii domiciliare, la locuinţelele unor suspecţi de evaziune fiscală în formă continuată şi înşelăciune şi la sediile a două societăţi comerciale.

În fapt, din cercetări a reieşit că, în perioada 2012 – 2013, suspecţii ar fi emis şi înregistrat în contabilitatea unor societăţi comerciale mai multe operaţiuni comerciale fictive, constând în împrumuturi şi acte de comerţ.

De asemenea, persoanele vizate sunt suspectate că în perioada octombrie 2013 – ianuarie a.c., ar fi omis înregistrarea, în tot sau în parte, în contabilitatea societăţii, a veniturilor realizate, pentru care ar fi organizat evidenţe duble.

Totodată, suspecţii ar fi indus în eroare un furnizor de materiale de construcţii cu ocazia executării unui contract, prin emiterea de instrumente bancare de plată fără acoperire.

De asemenea, unul dintre suspecţi ar fi dispus cu rea credinţă de patrimoniul societăţii pe care o administra, prin achitarea unei sume de bani unui furnizor, în contul unei datorii ale unei alte societăţi la care a fost administrator.

Prejudiciul este estimat la aproximativ 4.000.000 de lei.

La activităţi au participat şi jandarmi din cadrul I.J.J. Argeş.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

furt bare metalice

Reținute de polițiști pentru furt calificat

În dimineața zilei de 27 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar