Acasă / EVENIMENT / Peste 1.000 de elevi s-au întâlnit cu polițiștii argeșeni

Peste 1.000 de elevi s-au întâlnit cu polițiștii argeșeni

1.064 de elevi, alături de 66 de cadre didactice, precum și 3 viitoare cadre didactice, s-au întâlnit cu polițiștii argeșeni în cadrul activităților preventiv – educative în cadrul activităților educativ-preventive de săptămâna trecută.

Activitățile preventiv-educative din de pe parcursul săptămânii trecute au fost desfășurate în 12 unități școlare, atât din mediul rural cât și din mediul urban, un club al copiilor, precum și la sediul unei poliții municipale, acestea având următoarele scopuri:
– prevenirea și combaterea riscului de violență școlară în unitățile de învățământ;
– cunoașterea atribuțiilor și rolului meseriei de polițist pentru societate;
– prevenirea evenimentelor rutiere, prin cunoașterea și înțelegerea regulilor de circulație.

Ocazionat de întâlnirile avute cu copiii, polițiștii au prezentat aspecte privind prevenirea și combaterea delincvenței juvenile, a victimizării în rândul minorilor, aspecte referitoare la răspunderea contravențională și penală a minorilor.

De asemenea, au fost prezentate elevilor și consecințe ale consumului și implicații legale ale traficului de substanțe cu efect psihoactiv, aspecte privind siguranța în mediul on-line, precum și aspecte privind traficul de persoane.

Activitățile din săptămâna precedentă au fost desfășurate după cum urmează:

Miercuri, 27 februarie:

- polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș, au desfășurat activități preventive la Școala Gimnazială ,,Vintilă Brătianu”, din Ștefănești, beneficiari fiind 215 elevi și 14 cadre didactice.

- polițiștii Biroului Siguranța Școlară Argeș, au desfășurat activități preventive la Școala Gimnazială ,,Tudor Arghezi”, din Pitești, beneficiari fiind 13 elevi și un cadru didactic.

- polițiștii Secției de Poliție Rurală Rociu au desfășurat activități preventive la Liceul Tehnologic,,Liviu Rebreanu”, din Mozăceni, beneficiari fiind 77 de elevi și 2 cadre didactice.

- polițiștii Secției de Poliție Rurală Tigveni au desfășurat activități preventive la Școala Gimnazială Cepari, precum și la Școala Primară nr. 2 ,,Nicolae Velea”, ambele din Cepari, beneficiari fiind 60 de elevi și 8 cadre didactice.

- polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au primit vizita unui grup de elevi ai Colegiului Național Pedagogic ,,Carol I” din Câmpulung, în cadrul Proiectului educațional ,,Te-ai gândit vreodată ce-o să faci cu vitorul tău?”. Astfel, 30 de elevi, un cadru didactic și trei viitoare cadre didactice, aflate în practică, au interacționat cu polițiști rutieri, criminaliști polițiști de proximitate și de investigații criminale.

Joi, 28 februarie:

- polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș, au desfășurat activități preventive la Liceul Teoretic ,,Ion Cantacuzino”, din Pitești, beneficiari fiind 50 de elevi și 2 cadre didactice.

- polițiștii de proximitate din cadrul Secției 4 Poliție Pitești au desfășurat activități preventive la Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu” din municipiul Pitești, beneficiari fiind 25 de elevi și un cadru didactic.

- polițiștii de proximitate din cadrul Poliției Orașului Costești au desfășurat activități preventive la Clubul Copiilor din orașul Costești, beneficiari fiind 130 de elevi și 8 cadre didactice.

Vineri, 29 februarie:

- polițiștii Biroului Siguranța Școlară Argeș, împreună cu polițiștii Serviciului Rutier Argeș, au desfășurat activități preventive la Școala Gimnazială ,,Petre Badea”, din Negrași, beneficiari fiind 103 elevi și 19 cadre didactice.

- polițiștii Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității Argeș, au desfășurat activități preventive la Liceul Teoretic ,,Ion Cantacuzino”, din Pitești, beneficiari fiind 60 de elevi și 2 cadre didactice.

- polițiștii de proximitate din cadrul Poliții Municipiului Curtea de Argeș au desfășurat activități preventive la Școala nr. 1 ,,Carol I” din municipiul Curtea de Argeș, beneficiari fiind 40 de preșcolari, 208 elevi și un 9 cadre didactice.

- polițiștii Secției de Poliție Rurală Tigveni au desfășurat activități preventive la Școala Primară nr. 1 ,,Toma Brătianu”, din Șuici, beneficiari fiind 60 de elevi și 4 cadre didactice.

- polițiștii Secției de Poliție Rurală Rociu au desfășurat activități preventive la Școala Gimnazială ,,Gheorghe Mocanu”, din Rociu, beneficiari fiind 29 de elevi și 2 cadre didactice.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Minoră dispărută (1)

Minoră dispărută de la domiciliu

În cursul serii de 16 aprilie a.c., politiștii din cadrul Poliţiei Orașului Mioveni au fost ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar