Acasă / SOCIAL / Peste 2 milioane de români şi-au serbat onomastica

Peste 2 milioane de români şi-au serbat onomastica

Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului este prăznuită de ortodocşi, dar şi de catolici în fiecare an, pe data de 15 august. Ca la fie¬ca¬re mare sărbătoare religioasă, bise¬ri¬cile au fost pline ochi cu enoriaşi. La lăca¬şu¬rile de cult din Piteşti, slujbele s-au desfăşu-rat fără incidente.
Încă de la primele ore ale dimineţii, bisericile s-au umplut de credincioşi. Parcă mai evlavioşi ca oricînd, oameni de toate vîrstele au ascultat poveţele preoţilor în linişte.
Nici aici, la biserica Sfîntul Gheorge, cerşetorii nu lipseau. Cu mîna întinsă, ei implorau mila credincioşilor. Ca să impresioneze şi mai mult, mulţi şi-au adus cu ei şi odraslele sau îşi expuneau cît mai la vedere handicapul fizic. „Dă-mi şi mie un colac“, „Dă-mi măcar un ban, să am pentru ăsta mic“; „Sînt bolnav, ajută-mă şi pe mine să-mi iau un colţ de pîine“, cu aceste vorbe i-au impresionat pe credincioşi cerşetorii, făcîndu-i să nu treacă pe lîngă ei şi să-i lase cu mîna goală.
De sărbătoarea Sfintei Maria, peste 2 milioane de români şi-au serbat onomastica. Dintre aceştia, aproximativ 1,8 milioane sînt femei. Dintre femeile care şi-au serbat onomastica, 1.398.464 se numesc Maria, 273.454 Mariana, 51.620 poartă numele Marinela şi alte 31.149 Mioara. De asemenea, 25.947 de femei au numele Marina, 25.447 se numesc Marilena, 10.834 Mărioara, 1.685 Măriuca şi 162 Măria. De Sfînta Maria îşi serbează onomastica şi 310.751 de bărbaţi care poartă numele Marian, 102.620 care se numesc Marin şi 3.332 care au fost botezaţi Marinică.

Sursa text –curier.ro
Foto- Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Echipa națională de robotică a României (1)

Dragoș Predescu : Tehnologia viitorului în construcții va veni din Argeș!

„Dragoș Predescu, Prefectul județului Argeș: Tehnologia viitorului în construcții va veni din Argeș! Elevii echipei ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar