Acasă / EVENIMENT / Ploi însemnate cantitativ 25-30 l/mp şi izolat 50 l/mp

Ploi însemnate cantitativ 25-30 l/mp şi izolat 50 l/mp

Având în vedere atenţionarea meteorologică şi avertizarea hidrologică COD GALBEN din data de 23.04.2014, actualizată, ce vizează fenomene de ploi însemnate cantitativ 25-30 l/mp şi izolat 50 l/mp, intensificări de vânt cu viteze de 50-60 km/h, precum şi creşteri ale debitelor râurilor, în perioada 23.04.2014 – 25.04.2014, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Argeş, în scopul diminuării stărilor potenţial generatoare de risc şi pentru prevenirea efectelor negative asupra populaţiei, bunurilor materiale şi mediului, a monitorizat şi va monitoriza situaţia, luându-se următoarele măsuri:
1. A fost transmis conţinutul atenţionării/avertizării meteorologice către localităţi (Primar şi Şef SVSU) şi instituţiilor cu atribuţii în gestionarea situaţiilor generate de acest tip de risc;
2. În data de 23.04.2014, a fost convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, în şedinţă extraordinară, în scopul stabilirii de măsuri concrete pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă în zona de competenţă.
3. Începând cu data de 23.04.2014, ora 17.00, a fost operaţionalizată Grupa Operativă Judeţeană – în vederea monitorizării şi gestionării eficiente a situaţiilor generate de aceste fenomene meteorologice şi hidrologice.
4. Asigurarea continuităţii conducerii I.S.U. Argeş, 24h / 24h, pe toată perioada manifestării Codului galben/portocaliu şi suplimentarea forţelor de intervenţie.
5. Asigurarea măsurilor de sprijin Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile aflate în zona de risc, de către cadre ISU Argeş, în vederea gestionării eventualelor situaţii de urgenţă.
6. Verificarea instituirii serviciului de permanenţă la nivelul primăriilor, a activării comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă şi a desfăşurării de activităţi preventive de către componenta preventivă a serviciilor voluntare şi private pentru situaţii de urgenţă.
7. S-au identificat localităţile din zonele de risc la inundaţii potrivit avertizărilor hidrologice emise şi s-a dispus monitorizarea permanentă a evoluţiei fenomenelor în aceste zone;
8. Au fost atenţionaţi toţi deţinătorii de lacuri de acumulare de categoria C şi D asupra prezentelor atenţionări şi avertizări meteorologice şi hidrologice, aceştia având obligativitatea monitorizării permanente a nivelului lacurilor, debitelor afluente şi defluente, fiind interzisă efectuarea de manevre fără aprobarea Administraţiei Bazinale de Apă Argeş Vedea.
9. Monitorizarea, în colaborare cu Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă, a tuturor punctelor critice pe cursurile de râu şi la lucrările hidrotehnice din administrarea Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea şi intervenția de urgență acolo unde este cazul.
10. Reverificarea materialelor şi mijloacelor de apărare împotriva inundaţiilor şi pregătirea utilajelor pentru intervenţii operative la lucrările hidrotehnice din administrare. Se vor verifica în special hidrobarajele, motopompele, bărcile pneumatice, drujbele, grupurile electrogene, acestea urmând a fi în stare de funcționare.
11. Monitorizarea permanentă a localităţilor rămase fără alimentare cu energie electrică şi dispunerea măsurilor ce se impun pentru remedierea defecţiunilor.
12. Asigurarea schimbului permanent de informaţii între instituţiile publice (A.B.A. Argeş-Vedea, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Direcţia de Sănătate Publică, Secţia Drumuri Naţionale Piteşti, Regia Autonomă Drumuri Judeţene Argeş, A.N.I.F.) structurile operative ale M.A.I. ( I.J.J. , I.J.P. ) şi C.LS.U. pentru gestionarea eficientă a acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă.

La această oră, în judeţul Argeş, în urma căderii de precipitaţii, nu sunt case afectate de inundaţii.

În comuna Miceşti, sat Păuleasca, Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din localitate a intervenit cu un buldoexcavator pentru prevenirea producerii unor inundaţii prin efectuarea unui şanţ de scurgere a apei acumulate, ce prezenta pericol pentru casele din zonă.
În zonă s-au deplasat prefectul judeţului împreună cu şeful ISU Argeş, iar pentru monitorizarea situaţiei a fost trimis şi un echipaj de la Detaşamentul de Pompieri Mioveni, cu două motopompe.
Din punct de vedere al alimentării cu energie electrică, este afectată o linie de medie tensiune, Bradu-Recea, cu 9 puncte de transformare, în localitatea Cerşani, cu 480 de consumatori – lucrându-se în prezent pentru remedierea situaţiei.

În cazul producerii unor situaţii de urgenţă, dacă situaţia impune, sub coordonarea domnului prefect, în calitate de Preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, se va interveni pentru salvarea de vieţi omeneşti şi limitarea pagubelor cu personal din cadrul I.S.U. Argeş, I.P.J. Argeş, I.J.J. Argeş, Garnizoana Piteşti şi unităţi M.Ap.N.

M.N

Despre Administrator

Citeşte şi ...

furt bare metalice

Reținute de polițiști pentru furt calificat

În dimineața zilei de 27 februarie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Curtea de Argeș ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar