Acasă / EVENIMENT / Pompieri argeşean, erou în Grecia

Pompieri argeşean, erou în Grecia

Cătălin ISU Arges
Definiția salvării de vieți este aceeași, indiferent de naționalitatea pe care o ai, limba pe care o vorbești sau locul în care te afli. Acest lucru l-a demonstrat un pompier argeşean care pe parcursul unui pelerinaj în Grecia de la începutul weekendului trecut, a reușit să salveze o viață. Acesta este Cătălin Cristescu, plutonier major la Detașamentul Mioveni.
Subofiţerul mergea spre Muntele Athos însoțit de doi prieteni care erau cu altă mașină în urma lui. La intearea în localitatea Serres, Cătălin a văzut cum o mașină a părăsit carosabilul s-a izbit de un stâlp şi s-a răsturnat. Fără să stea pe gânduri, el a tras imediat pe dreapta, a pus luminile de avarii în funcţiune și a coborât rapid. În câteva clipe a ajuns la mașina răsturnată în care şoferul, un bărbat de aproximativ 30 de ani, rămăsese încarcerat şi nu putea fi scos pe portieră de persoanele strânse la faţa locului.
Deoarece nu cunoaște limba greacă, Cătălin li s-a adresat în engleză:
„Please, let me help you. I am a fireman in Romania. I know what to do!” (Vă rog, lăsaţi-mă să-l ajut. Sunt pompier în România. Ştiu de am de făcut).

Un bărbat a înțeles și le-a transmis celorlalți să procedeze după cum le va cere Cătălin. Avariile erau destul de mari, iar din zona motorului ieșea fum. Pentru că exista pericolul ca mașina să ia foc, a decis să-l extragă de urgență pe şoferul încarcerat. Ajutat de alți bărbați, a scos parbrizul mașinii și reușește să extragă victima care era conștientă, dar acuza dureri puternice în piept și la picioare. Sesizând că fumul care ieşea de la motor era din ce în ce mai puternic, argeşeanul a luat un clește şi a decuplat bornele de baterie prevenind astfel producerea unui posibil incendiu.
Între timp au sosit și pompierii greci, care au stabilizat victima și au mers către mașina accidentată. Cineva le-a explicat ce au făcut și l-au arătat pe Cătălin: „E român, e pompier român. El l-a salvat”.
“Efcharistó, Cătălin!” au fost cuvintele pompierilor eleni. În timpul intervenției Cătălin Cristescu s-a tăiat la mână, dar din fericire rana a fost una ușoară. Cu mâna bandajată, dar cu sufletul împlinit, el și-a continuat drumul alături de prietenii săi către Muntele Athos. „Am făcut ce știu mai bine și tot ce am învățat în anii de când sunt pompier”, le-a spus acesta colegilor.
„Încă o dovadă că menirea de salvatori a pompierilor noștri este în suflet. Felicitări, eroule!”, este mesajul trimis de ISU Argeş.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Acțiune a polițiștilor rutieri împreună cu specialiștii RAR (2)

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 48 de ore

În zilele de 17 și 18 mai a.c., polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar