Acasă / SOCIAL / Poziţia oficială a BCR cu privire la furturile casetelor de valori

Poziţia oficială a BCR cu privire la furturile casetelor de valori

Acum câteva zile, un imens scandal a izbucnit la BCR Piteşti, după ce mai mulţi clienţi s-au plâns de faptul că le-au dispărut banii şi bijuteriile din casetele de valori pe care le închiriaseră de la bancă. În acest moment, autorităţile anchetează aceste cazuri. Mai jos puteţi citi poziţia oficială a BCR, din comunicatul remis presei în urmă cu câteva ore:
Siguranta serviciilor BCR pentru clienti este pe primul loc, iar toleranta fata de astfel de incidente este zero. Specialistii bancii colaboreaza intens cu Politia si a pus la dispozitia anchetatorilor toate probele materiale si înregistrarile electronice pentru stabilirea adevarului. Asteptam finalizarea anchetei, pana in acest moment neexistand nicio dovada despre implicarea unor angajati ai bancii in incidentele reclamate.
Banca nu are obligatia legala de a acoperi pierderile clientilor, dar consideram ca avem obligatia de a evalua orice factori si proceduri interne care ar fi putut influenta aparitia incidentului. Vom trata orice obligatie morala in sensul despagubirii clientilor in mod responsabil si echilibrat cu ajutorul organelor acreditate.
In urma incidentului, facem o revizuire completa a standardelor de securitate si procedurilor aferente in cadrul tuturor locatiilor unde oferim acest serviciu.
Reamintim faptul ca banca ofera serviciul de inchiriere a casetelor de valori fara a solicita clientilor declararea continutului acestora; clientii sunt singurii care cunosc ce contin si cat valoreaza bunurile din casetele de valori proprii. Conform procedurii, clientii NU sunt insotiti de personalul bancii in momentul deschiderii efective a casetelor de valori, astfel incat functionarii bancii nu pot vedea in niciun fel continutul acestora.
Sursa: ArgesPlus.ro Dan Badea

Despre Administrator

Citeşte şi ...

controale ISU

25 de controale și sancțiuni în cuantum de 302.500 lei, aplicate de inspectorii de prevenire argeșeni

În intervalul 12 – 18 februarie 2024, inspectorii de prevenire argeșeni au desfășurat, în județul ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar