Acasă / SPORT / Prima ediție a „Olimpiadei Deținuților” de la Mioveni

Prima ediție a „Olimpiadei Deținuților” de la Mioveni

Liceul Tehnologic „Construcții de Mașini” Colibași a fost, astăzi gazda unui eveniment inedit, cu scop caritabil. Prima ediție a „Olimpiadei Deținuților” a adus la Mioveni, persoane private de libertate de la șase penitenciare din regiune, pentru a se întrece în competiții sportive. În urma acestui eveniment, s-a urmărit reintegrarea deținuților în societate, dar și strângerea de fonduri pentru un tânăr de 27 de ani, Dumitru Mihai, din orașul Mioveni, care suferă de atrofie musculară pseudomiopatică, neuropatie spinală progresivă. Tânărul este acum în Italia, unde se pregătește de operație.
Pe toată perioada evenimentului, o urnă a fost amplasată în Sala de Sport a liceului, acolo unde, cei care au dorit, au putut dona pentru operația, deloc ușoară a lui Mihai.
Participanții, de la Penitenciarele Colibași, Găești, Târgu Jiu, Craiova, Codlea și Jilava, s-au întrecut în fotbal, darts și tenis de masă, aceștia fiind îndrumați de către reprezentanții respectivelor cluburi, CS Darts Mioveni, CS Mioveni – tenis de masă.
Cazul impresionant al lui Dumitru Mihai a fost prezentat în deschiderea evenimentului la care au participat, Ion Georgescu – edilul orașului Mioveni, Florin Tecău – președintele Consiliului Județean Argeș, Mihai Oprescu – prefectul de Argeș, Argentina Culcuș – director Centrul Cultural Mioveni, subcomisar Ioana Morar – director a Direcției Reintegrare Socială din cadrul ANP și alte oficialități ale orașului.

Cristian Toma

Despre Administrator

Citeşte şi ...

volei-feminin

Măsuri de ordine publică la meciul internațional de volei masculin la Sala Sporturilor Mioveni

Astăzi, 10 ianuarie 2024, începând cu ora 20.00, jandarmii argeșeni vor fi prezenți la Sala ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar