Acasă / SOCIAL / Primăria Piteşti a sprijinit şi anul acesta din plin sportul de masă

Primăria Piteşti a sprijinit şi anul acesta din plin sportul de masă

Primăria Piteşti a sprijinit şi anul acesta din plin sportul de masă şi cel de
performanţă din Argeş. Primarul Tudor Pendiuc a făcut ieri o analiză succintă a activităţii acestui domeniu în anul 2013. Cu bune şi cu rele, cu împliniri şi dezamăgiri, a fost un an în care succesele au alternat cu deziluziile în sportul argeşean. Speranţe de mai bine pentru viitor există. Ar mai fi de precizat că anul acesta Piteştiul a fost declarat Oraş European al sportului. Nu întâmplător însă. Pentru că performanţele în sport în acest an nu au fost deloc puţine. O radiografie sumară a ceea ce a fost bun şi rău în sportul argeşean a făcut-o ieri edilul şef al Municipiului Piteşti.
„Sportul de masă, la înălţime”
„Din punct de vedere al sportului de masă Piteştiul a depăşit orice aşteptare; am avut activităţi intense, activităţi ample care au antrenat categorii largi ale populaţiei. Dacă stau să mă gândesc acea competiţie, acel proiect european: „Mişcarea înseamnă viaţă, viaţa înseamnă mişcare” care s-a bucurat de participarea a cel puţin 35 de mii de oameni, chiar dacă spun numai acest lucru şi cred că este suficient”, a declarat pentru început edilul Piteştiului Tudor Pendiuc.
„Înotătorii s-au întrecut pe ei”
Acesta a făcut apoi referire şi la sportul de performanţă, printre altele, declarând în acest sens: „În ceea ce priveşte sportul de performanţă, nu stăm strălucit, pentru că echipa de baschet abia a scăpat de retrogradare, echipa de volei fete s-a desfiinţat ca urmare a lipsei de realism a patronului, dar am avut şi succese. Echipa de handbal fete care a evoluat bine şi sunt şanse să promoveze în Divizia Naţională. De asemenea, echipa de baschet văd că a început să meargă bine în noua ediţie de campionat. Iar cea de fotbal, SCM care are ca obiectiv clar Divizia B s-a comportat ceva sub aşteptările mele, dar având în vedere faptul că a început târziu activitatea am putea să spune că se înscrie în parametrii de bine. Din punct de vedere al organizării competiţiilor am avut două întreceri majore. Cupa Mondială la Judo Cadeţi şi Baschet Under23, două competiţii majore la care Piteştiul a făcut faţă şi în urma cărora oraşul a avut un mare câştig. Din punct de vedere al performanţelor individuale, tinerii noştri de la înot s-au întrecut pe ei şi sunt campioni”.
Despre echipa de fotbal
Deşi echipa de divizia a treia SCM Piteşti este în obiectiv, în ultimele zile circulă o serie de zvonuri conform cărora actualul antrenor Iulian Crivac ar urma să fie demis, în locul său urmând a sosi Valentin Sinescu, actualul tehnician al echipei CSM Câmpina. Legat de acest aspect primarul Tudor Pendiuc a spus doar atât: „Eu spun să aşteptăm lucrurile să curgă natural, în mod normal şi o să vorbim la timpul respectiv”.
În altă ordine de idei, cât priveşte existenţa unor restanţe salariale către jucători, Pendiuc a precizat: „Să fim foarte clari. Eu nu ştiu dacă sunt restanţe salariale la club pentru că nu mă ocup de asigurare salarii şi de finanţare la general. Este posibil să fie restanţe, dar jucătorii trebuie să înţeleagă că suntem într-o perioadă de criză…”.
Aprecieri la adresa lui Şapera
Primarul Tudor Pendiuc a mai declarat ieri că are încredere deplină în antrenorul principal al echipei BCM Piteşti, precizând că acesta este : „Şapera este un antrenor deosebit, o capacitate, o encicolopedie, un profesionist. Cu ştiinţa dumnealui şi cu unele măsuri pe care le va lua, sunt sigur că va face performanţă. Pentru că asta se doreşte aici, la Piteşti. Am fost prezent la ultimul joc pe care baschetbaliştii l-au susţinut pe teren propriu în faţa Gaz Metan Mediaş. Pentru prima dată am stat până la final, de obicei eu nu suport tensiunea din finalul jocurilor. Au învins meritat băieţii noştri. Mi-aş dori să văd aceeaşi determinare, ambiţie şi mobilizare şi la jocul din runda urmăroare, în partida de la Chiajna. La mulţi ani domnului Şapera, cu multă sănătate!”, a încheiat edilul şef al Pitşetiului.

Monica Cristea Foto : Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

căutat de polițiști (1)

Bărbat de 69 de ani,căutat de polițiști

În cursul nopții de ieri, 12 spre 13 aprilie a.c., politiștii din cadrul Poliției Municipiului ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar