Acasă / SOCIAL / Primul lot de microbuze școlare, pentru elevii din Argeș

Primul lot de microbuze școlare, pentru elevii din Argeș

Miercuri, 23 iulie, ora 10.00, în Piața Victoriei, a avut loc ceremonia de predare a primului lot de microbuze școlare 16+1 locuri, achiziționate conform O.U.G. 12/04.07.2014. Din primul lot de 100 de vehicule, județului Argeș i-au fost repartizate 18 microbuze, la înmânarea oficială a cheilor primelor microbuze, efectuată de premierul Victor Ponta și de vicepremierul Liviu Dragnea, fiind invitați să participe primarii comunelor Stoenești, Leordeni și Mozăceni.
Președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău, a dorit să mulțumească tuturor factorilor implicați în acest demers, subliniind importanța discuțiilor purtate de către reprezentanții autorităților locale și județene cu Primul Ministru al României, Victor Ponta, și cu Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, cu prilejul vizitelor în județul Argeș.
”Faptul că, urmare a solicitărilor noastre, elevii din comunitățile rurale vor beneficia de transport școlar cu aceste 40 de mașini, reprezintă pentru noi un semnal pozitiv, este dovada interesului față de asigurarea celor mai bune condiții la educație pentru acești copii. Acest lucru s-a concretizat foarte repede, fiind cel mai mare număr de autovehicule achiziționate într-un an. Deocamdată, am căutat să acoperim prioritățile, în prezent fiind asigurat necesarul de mijloace de transport în proporție de 80-90%. În cea de-a doua etapă, care se va derula în octombrie – decembrie, vor mai ajunge în Argeș încă 22 de microbuze, ce vor deservi comunele Băbana, Bălilești, Bogați, Boțești, Cocu, Cuca, Davidești, Lerești, Lunca Corbului, Morărești, Pietroșani, Poienarii de Argeș, Schitu Golești, Slobozia, Suseni, Teiu, Țițesti, Uda, Ungheni, Valea Danului, Vedea și Vlădești” – a declarat președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău.
În prima etapă, au fost livrate 18 microbuze 16+1 locuri, ce vor asigura transportul școlar pentru elevii din comunele Albota, Bascov, Băiculești, Bârla, Budeasa, Ciofrângeni, Coșești, Dârmănești, Dragoslavele, Izvoru, Leordeni, Mălureni, Merișani, Mihăești, Mozăceni, Priboieni, Rătești și Stoenești.
Microbuzele, marca Opel, au o capacitate de 16+1 locuri şi sunt dotate cu servodirecţie, sisteme electronice de asistenţă la frânare şi antipatinare, control al stabilităţii, cronotahograf, aer condiţionat şi au o garanţie de 5 ani în limita a 150.000 de kilometri.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Fernando Mihalache

Program argentinian și spaniol, la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 22 februarie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional, concertul simfonic ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar