Acasă / EVENIMENT / Programul activităților cultural artistice în perioada 26 ianuarie – 3 februarie 2024

Programul activităților cultural artistice în perioada 26 ianuarie – 3 februarie 2024

Consiliul Județean Argeș vă invită să participați la activitățile cultural-artistice organizate de instituțiile de cultură subordonate în perioada 26 ianuarie – 3 februarie 2024, după următorul program:

VINERI, 26 IANUARIE
Ora 19.00: La Teatrul Alexandru Davila, Sala Studio ,,Liviu Ciulei”, va avea loc spectacolul VOLPONE. (Autor – Ben Jonson; Regia artistică și ilustrația muzicală – Bogdan Cioabă)
„Volpone” este un spectacol care devoalează o lume excentrică, plină de exuberanțe și de perversitate rafinată. Este lumea celor care, pentru a-și păstra iluzia puterii, sunt în stare să vândă atât sufletele lor, cât și pe ale altora. Personajul Volpone este singurul care este lucid. El are abilitatea să jongleze cu slăbiciunile celor vânduți banului.
Biletele se pot achiziționa de la agenția teatrală sau accesând link-ul https://www.mystage.ro/spectacole/volpone-3755?af=57

foto program 26 ian-3 feb

SÂMBĂTĂ, 27 IANUARIE
Ora 19.00: La Teatrul Alexandru Davial, Sala Mare, va avea loc spectacolul FĂT-FRUMOS DIN LACRIMĂ. Vârsta acceptată + 5.
„Făt-Frumos din lacrimă”, dramatizare după basmul poetului național Mihai Eminescu, este un basm cult care are ca sursă de inspirație basmul popular românesc, o poveste care ne-a încântat copilăria, provocându-ne imaginația și dorința de a citi. Gabriel Apostol, regizor și actor cu o îndelungată experiență în lumea teatrului de animație, și Clara Dărângă, scenografa spectacolului, aduc pe scenă păpuși mici sau supradimensionate, în mânuire directă, combinate cu proiecții video, creând astfel o lume dinamică, vie, captivantă, unde Făt-Frumos și Ileana Cosânzeana, Muma Pădurii, calul năzdrăvan, împărați și împărătese duc clasica luptă dintre bine și rău.
Biletele se pot achiziționa de la Agenția teatrală sau accesând următorul link https://www.mystage.ro/spectacole/fat-frumos-din-lacrima-4260?af=57

DUMINICĂ, 28 IANUARIE
Ora 11.30: La Teatrul Alexandru Davila, Sala Studio Liviu Ciulei, va avea loc spectacolul CRĂIASA ZĂPEZILOR – Regia artistică și dramatizare Mirela Nicolau; Vârstă recomandată – peste 4 ani.
„În „Crăiasă zăpezilor”, Andersen vorbește despre iubire, despre puterea acesteia de a înfrunta și depăși orice obstacol și puterea credinței de a te face să înaintezi. Toate personajele pe care le întâlnește Greta în cale sunt ispite sau obstacole puse în calea iubirii ei pentru Karl, pe care cu candoare, cu puritate și credință le depășește.”

Ora 19.00 : La Teatrul Alexandru Davila va avea loc spectacolul ABSOLVENTUL, prezentat în premieră la finele săptămânii trecute. Vârsta acceptată +16.
Spectacolul consacratului regizor Vlad Massaci este povestea unui absolvent de 21 de ani, Benjamin Braddock, care se luptă pentru a se regăsi în caruselul de tentații, emoții și întâmplări caracteristice vârstei. Ce se întâmplă când o femeie nemulțumită de viața sa intră în destinul aproape perfect al lui Ben? Într-o lume a căsătoriilor disfuncționale și a așteptărilor mari, Ben se luptă cu dragostea, ispita și confuzia. Este o piesă clasică, adaptată și reinterpretată pentru a reflecta problemele și perspectivele contemporane. Trebuie precizat faptul că povestea stă la baza filmului care a primit șapte nominalizări la cea de a 40-a ediție a Premiilor Oscar (în roluri principale: Dustin Hoffman și Anne Bancroft).
Biletele pot fi achiziționate de la Agenția teatrală sau accesând următorul link https://www.mystage.ro/spectacole/absolventul-4256?af=57

LUNI, 29 IANUARIE
Ora 10.00: EURO-PARTICIPARE – Campanie de informare pe tema alegerilor europene, desfășurată în parteneriat cu Multiplicator Eurodesk Argeș și cu Biblioteca Comunală Vedea. (Liceul Tehnologic Vedea)

MARȚI, 30 IANUARIE
Ora 10.00 – UE: DESPRE CE ESTE VORBA? – Activitate interactivă, referitoare la istoria și evoluția Uniunii Europene, la rolul ei important în viața cetățenilor; participă elevi de la Școala Gimnazială Mircea Ghițulescu din comuna Cuca, jud. Argeș. (BJA – Sala Tinerilor)

Ora 16.30: MÂNCĂRURI NEOBIȘNUITE DIN ÎNTREAGA LUME – Activitate educativă, desfășurată în cadrul Proiectului Biblioclubul Curioșilor, având ca public-țintă elevi cu vârstele cuprinse între 9 – 11 ani. (BJA – Sala Tinerilor)

VINERI, 2 FEBRUARIE
Ora 13.00: Vernisaj INIȚIERE ÎN ARTA PICTURII – Expoziție de artă plastică, realizată de elevi de la Liceul Dinu Lipatti, clasa a XI-a, coordonați de prof. Daniel Preduț, președintele Filialei Pitești a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Expoziția poate fi vizitată în perioada 1 – 27 februarie, în Holul Bibliotecii Județene Argeș.

SÂMBĂTĂ, 3 FEBRUARIE
Ora 18.00: Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș organizează la Căminul Cultural Hârtiești spectacolul HORA SATULUI, în acordurile Orchestrei Doina Argeșului. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria Hârtiești.
Ora 18.00: Centrul Județean de Cultură și Arte Argeș organizează la Căminul Cultural Coșești spectacolul HORA SATULUI, în acordurile Orchestrei Doina Argeșului. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Primăria Coșești.
HORA SATULUI este un proiect cultural inițiat de Lavinia Coandă și Bogdan Panțiru, derulat în parteneriat cu mai multe localități din Argeș.

Activități culturale organizate de Biblioteca Județeană „Dinicu Golescu” Argeș:
29 – 31 ianuarie: ZIUA CULTURII NAȚIONALE – Expoziție de manuscrise eminesciene, ediția facsimilată a caietelor eminesciene, editate de Academia Română, sub coordonarea acad. Eugen Simion. (Holul BJA)

29 – 31 ianuarie: ATEMPORAL – Expoziție de pictură și grafică; autoare – artistele vizuale ANA GABRIELA BULUGEA și MARGARETA POPESCU, membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România. (Holul BJA)

29 ianuarie – 3 februarie: EDIFICII ECLEZIASTICE – Expoziție de reproduceri după fotografii din revistele: Boabe de grâu (1932-1934), Buletinul Comisiunii Monumentelor Istorice (1927, 1934, 1935), Literatură și Artă Românească (1896 – 1898), Monumente istorice și de artă (1976, 1983), Vatra (1939), Viața ilustrată (1936 – 1937). (Holul BJA Etajul al II-lea)

22 ianuarie – 3 februarie: UMANIȘTI AI SECOLULUI AL XVII-LEA – Expoziție de facsimile după documente aflate în Secția Colecții Speciale, avându-i în prim-plan pe Dimitrie Cantemir și pe Voltaire. (Holul BJA Etajul al II-lea)

29 ianuarie / 1 februarie: ESENȚE. PERSPECTIVE. PERSONAJE – Grupaj de poeme din creația scriitoarei DANIELA TOMA; cronică de eveniment – CULTURAL. AUTENTIC.EMOȚIONAL – dedicată celor două manifestări cu public: expoziția de artă plastică ATEMPORAL și ZIUA CULTURII NAȚIONALE, al cărei invitat special a fost directorul Bibliotecii Naționale a României, prof. univ. dr. ADRIAN CIOROIANU. (Rubrică online)
Expoziții permanente și temporare organizate de Muzeul Golești sau în parteneriat cu alte instituții de cultură:
Expoziția Concursului Internațional de Pictură cu tema Animale din curtea bunicilor (Bolnița Banului Radu Golescu)
Expoziție temporară de Artă contemporană – Dorina Cioplea, „Noaptea îmi crește o piele curată” (27 noiembrie – 7 februarie 2024), curator Nicoleta Popa Grigore
Expoziție temporară Labirintul poveștilor cu explicații în patru limbi (română, engleză, germană, franceză). Proiect fotografic de aducere în actualitate a poveștilor populare. Expoziție organizată în colaborare cu Colegiul Național Vlaicu-Vodă, Curtea de Argeș și Asociația Rest.Art.
Expoziția temporară Motive decorative în arta plastică. Donația Daniela Frumușanu.
Expoziție temporară Universul copilăriei de altădată, în parteneriat cu Asociația Muzeul Jucăriilor București.
Expoziție temporară Înveşnicirea sufletului – sacrul în viaţa ţăranului român, obiecte de patrimoniu deosebite: icoane pictate, icoane de vatră, pristolnice, dar şi copacul cu „cruci de jurământ”;
Expoziția tematică despre sistemul medical din spațiul românesc
(sec. al XIX-lea) Bolnița banului Radu Golescu.

Adresa: Muzeul Golești se află în orașul Ștefănești, strada Radu Golescu, nr. 34, Județul Argeș.
Program de vizitare:
Vara: 9.00-18.00 (1 aprilie – 31 octombrie)
Iarna: 8.00-16.00 (1 noiembrie – 31 martie)
Biletele de intrare se emit până la ora 15.30 (iarna) și 17.30 (vara).
Muzeul Județean Argeș:
Expoziția temporară „Alb și negru în lumea florilor de mină” (Galeria Națională de Artă Naivă);

„Exponatul lunii”, Augustin Lucici, „Peisaj la Mălureni”;

Expoziția Flori de mină – Comorile adâncurilor (Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44);
Program de vizitare: luni-duminică, între orele 9.00 – 19.00.

Galeria Naţională de Artă Naivă (Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor);
Program de vizitare: luni-duminică, între orele 9.00 – 19.00.

Expoziția Sportului Argeşean ,,Campionii” (Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44, intrarea din Bulevardul Eroilor)
Program de vizitare: luni-duminică, 9.00-19.00

Castrul roman Câmpulung – Jidova (Câmpulung, şoseaua DN 73, jud. Argeș);
Program de vizitare: luni-duminică: 9.00-17.00

Expoziția Memorială „Dinu Lipatti” (Comuna Leordeni, Sat Ciolcești, jud. Argeș);
Program de vizitare: luni-duminică: 9.00-17.00

Lapidarium (Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44)
Program: luni-duminică: 9.00-19.00

Planetariul (Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor)
Program de vizitare: marți-duminică, 9.00-17.00, doar cu programare la telefon: 0723.344.586.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

flagrant delict (1)

Vigilența polițiștilor a dus la prinderea în flagrant delict

În cursul zilei de 26 aprilie a.c., polițiștii Secției 1 Poliție Pitești au fost sesizați, ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar