Acasă / SOCIAL / Programul activitatilor cultural artistice – perioada 19 – 25 februarie

Programul activitatilor cultural artistice – perioada 19 – 25 februarie

Respectând reglementările în vigoare impuse de pandemia de Covid19, în perioada 19-25 februarie 2022, instituțiile subordonate Consiliului Județean Argeș organizează următoarele activități cultural artistice:

Sâmbătă – 19 februarie

Capra cu trei iezi

Ora: 11:30 – O ALTĂ CAPRĂ CU TREI IEZI – Spectacolul este o adaptare inedită a poveștii scrisă de Ion Creangă, ”Capra cu trei iezi”. Frumusețea satului tradițional românesc se împletește cu umorul savuros al poveștii populare reinterpretate, într-un spectacol de o vitalitate debordantă, plin de voie-bună și surprize pentru cei mici. Cei trei iezi au nevoie de ajutorul copiilor pentru a-l înfrânge pe lupul cel rău, așa că haideți să ne unim forțele pentru a salva familia căpriței! (TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA” – Sala Studio).

Ora: 19.00 – LACRIMI ALBASTRE sau Moș Crăciun pleacă întotdeauna când se crapă de ziuă – Spectacolul este o tragicomedie scrisă și regizată de actorul Secției Dramă a Teatrului Alexandru Davila Pitești, Gabriel Gheorghe în cadrul Proiectului ”Studii la Studio”. (TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA” – Sala Mare).

Duminică – 20 februarie

Ora 11:30 – FATA MOȘULUI ȘI FATA BABEI Cei mici, dar și cei mari, sunt poftiți să pășească într-o lume în care Binele și Răul îi pun deopotrivă la încercare, prin intermediul basmului clasic, care rămâne la fel de actual și astăzi. (TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA” – Sala Studio).

Ora: 19.00 – D’ALE CARNAVALULUI – Spectacolul de comedie „D’ale Carnavalului”, în regia lui Cristian Ioan, este o piesă scrisă de I.L. Caragiale, fiind jucată prima dată pe scenă în 1885. Acțiunea se petrece în București, redând o succesiune de întâmplări care, deși sunt de domeniul mahalalei bucureștene antebelice, sunt de actualitate și la 135 de ani distanță în timp.
(TEATRUL ”ALEXANDRU DAVILA” – Sala Mare).
Mențiune:
Având în vedere reglementările în vigoare, în contextul pandemiei Covid19, la spectacole pot participa:
doar persoanele vaccinate împotriva virusului Sars-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de imunizare;
doar persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 180-a zi ulterioară confirmării cu Covid19;
doar persoanele care prezintă rezukltatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore;
doar persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.

Evenimentele se desfășoară cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a sălii, cu purtarea obligatorie a măștii de protecție.

Luni – 21 februarie
Ora 10.00 – VIITORUL ESTE ÎN MÂINILE TALE!- Sesiune ONLINE de informare despre Conferința privind viitorul Europei și despre platforma multilingvă, unde cetățenii își pot face auzită vocea și își pot transmite ideile despre cum văd configurat viitorul Uniunii Europene; participă elevi de la Liceul Tehnologic ”Construcții de Mașini” din Mioveni. (Biblioteca Județeană Argeș).
Marți – 22 februarie
Ora 13.00 – BIBLIOTECA TE CITEȘTE – Prezentarea de carte și lectură publică din creația prozatoarei ADRIANA SOARE-ZĂPĂSTRIT. ( Biblioteca Județenă Argeș – Liceul Teoretic ”Ion Mihalache” – Topoloveni).

Ora 16.30 – ȘTIAI CĂ?… LUCRURI NEȘTIUTE, DE NOI CUNOSCUTE – Atelier ONLINE de cultură generală, dedicat elevilor cu vârstele cuprinse între 8 – 11 ani, desfășurat în cadrul Proiectului ”Clubul Copiilor Isteți”. (Biblioteca Județenă Argeș).

Joi – 24 februarie

De Dragobete, iubește românește! – Piața Primăriei Pitești
Între orele 12:00-13:30 te poți bucura de un spectacol al costumelor populare și tradițiilor autentice, muzică și joc românesc, organizat de Școala Populară de Arte și Meserii Pitești. Spectacolul este integrat în seria de manifestări dedicate acestei zile organizate de Primăria Municipiului Pitești în parteneriat cu Consiliul Județean Argeș.

Ora: 11.00 – Eveniment cultural dedicat sărbătorii dragostei la români – Dragobetele. Magie, descântecele, farmecele, ritualurile, simbolurile şi credinţele au însoţit iubirea de-a lungul timpurilor . Muzeul Goleşti omagiază pe 24 februarie, simbolul iubirii, Dragobetele, prin aducerea în prezent a magiei şi superstiţiei satului românesc de odinioară – Ritualuri magice, farmece şi descântece în numele iubirii. (Muzeul Golești – Simpozion județean în parteneriat cu instituții de învățământ din județul Argeș).

Ora: 18.00 – ÎN ARGEȘ DE DRAGOBETE – Îndrăgostiții de toate vârstele sunt invitați la Sala LUMINA la tradiționalul concert de Dragobete, oferit în fiecare an în luna februarie de Orchestra de muzică populară DOINA ARGEȘULUI! Spectacol organizat de Centrul Cultural Județean Argeș – Sala Lumina Pitești.
Alte activități culturale organizate de BIBLIOTECA JUDEȚEANĂ ARGEȘ:
În perioada 19-25 februarie – ESENȚE, PERSPECTIVE, PERSONAJE – Grupaj de poeme din creația scriitoarei IUDITA DODU IEREMIA; recenzia volumului ”Postmodernism și teologie apofatică” al conf. univ. dr. NICOLAE TURCAN – Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. (Biblioteca Județeană Argeș – Rubrică online).
În perioada 19-25 februarie – ÎNTÂLNIRE PE NeVe – Acțiune dedicată lunii sentimentelor romantice; cititorii pot împrumuta pachete-cadou, pe ambalajul cărora sunt inserate mesaje de dragoste, extrase din volum. (Biblioteca Județeană Argeș).
În perioada 19-25 februarie – ACTUALITATEA INTERBELICĂ ÎN CARICATURĂ Expoziție de facsimile din revista ”Oglinda lumii” (1925); expoziția aduce în prim-plan contextul realității din acea perioadă, din perspectivă economică, politică, socială, apelând la caricatură, ca instrument de satirizare a moravurilor.. (Holul Bibliotecii Județene Argeș, Etajul al II-lea).
Expoziții temporare organizate de MUZEUL GOLEȘTI:
Furca de tors…tradiție, artă, meșteșug – Expoziție temporară organizată în parteneriat cu Muzeul Municipal Câmpulung
Salonul de altădată. Expoziție cu mobilier și obiecte de la începutul secolului al XX-lea
Călătorie în trecutul Goleștilor…Expoziție cu obiecte care au aparținut neamului Golescu.
Tudor Vladimirescu – memoria unui patriot român. Expoziție dedicată mișcării revoluționare conduse de Tudor Vladimirescu realizată în colaborare cu Muzeul Județean Teoharie Antonescu – Giurgiu (Muzeul Golești);
Înveşnicirea sufletului – sacrul în viaţa ţăranului român, obiecte de patrimoniu deosebite: icoane pictate, icoane de vatră, pristolnice, dar şi copacul cu „cruci de jurământ”.
Expoziția temporară organizată în parteneriat cu Facultatea de Teologie, Istorie, Litere și Arte. (holul facultății)
MUZEUL GOLEȘTI își așteaptă vizitatorii în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 9.00-18.00.

MUZEUL JUDEȚEAN ARGEȘ:

Planetariul (Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor).
Spectacolele Planetariului sunt între orele 9.00 – 17.00, de marți până duminică, doar cu programare la telefon: 0723.344.586.
Expoziţia Flori de mină – Comorile adâncurilor (Sediul Central, Corpul B / Str. Armand Călinescu, nr. 44)
Program de vizitare: luni-duminică, 9.00-19.00

Galeria Naţională de Artă Naivă (Armand Călinescu, nr. 44, Corpul C, intrarea dinspre B-dul Eroilor)
Program de vizitare: luni-duminică, 9.00-19.00

Muzeul Sportului Argeşean ,,Campionii” (Sediul Central, Corpul B / Str. Armand Călinescu, nr. 44, Intrarea din Bulevardul Eroilor)
Program de vizitare: luni-duminică, 9.00-19.00

Castrul roman Câmpulung-Jidova (Câmpulung, şoseaua DN 73, jud. Argeș)
Program de vizitare:luni-duminică: 9.00-17.00

Lapidarium (Sediul Central, Corpul B, Str. Armand Călinescu, nr. 44)
Program: luni-duminică: 9.00-19.00
Casa Memorială „Dinu Lipatti” (Comuna Leordeni, Sat Ciolcești, jud. Argeș)
Program de vizitare:luni-duminică: 9.00-17.00

Cetatea Poienari (Căpățâneni, comuna Arefu, județul Argeș)
Închisă pentru lucrări de conservare și reabilitare
Expoziții temporare organizate de MUZEUL JUDEȚEAN ARGEȘ:
Galeria Națională de Artă Naivă, intrarea din Bulevardul Eroilor, Expoziție de arte vizuale, Filiala Pitesti a Uniunii Artiştilor Plastici din România
Holul Muzeului Județean Argeș, intrarea din Bulevardul Eroilor, „Exponatul lunii”, Hrisov emis în cancelaria domnească a Țării Românești, în domnia lui Leon Tomșa (1629‒1632).

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Avertizare-meteorologică (1)

ISU Argeș: Informare meteorologică

INFORMARE METEOROLOGICĂ Interval de valabilitate: 17 aprilie, ora 10 – 18 aprilie, ora 20 Fenomene ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar