Acasă / SOCIAL / Radu Vasilică: “Dacă nu vom fi centru regional, vom vota împotriva regionalizării”

Radu Vasilică: “Dacă nu vom fi centru regional, vom vota împotriva regionalizării”

După ce planul B al USL Argeș a fost anunțat public, acela de a pune Argeșul și Prahova în regiuni separate, oficialitățile județului au început să depună efort în a-și îndeplini scopul. Prefectul de Argeș, Cristian Soare, le-a cerut tuturor parlamentarilor din județ, indiferent de culoarea politică, să semneze o cerere de audiență la primul ministru Victor Ponta. În acest fel, aleșii noștrii în Parlamentul României îi pot expune premierului toate doleanțele și argumentele pentru care județului Argeș merită recunoaștere, prin stabilirea centrului regional la Pitești.
Deputatul PSD, Radu Vasilică a făcut comentarii dure, afirmând că dacă primul ministru nu va ține cont de puterea economică a Argeșului și nu va stabili capitala în județul nostru, parlamentarii argeșeni ar putea vota împotriva proiectului de regionalizare. “În procesul de regionalizare, Argeșul ar trebui tratat la nivelul performanțelor electorale. Guvernul trebuie să ia în seamă faptul că este în formula actuală și datorită nouă, datorită performanțelor pe care PSD Argeș le-a avut de-a lungul timpului. Dacă nu vom fi centru regional, s-ar putea să nu votăm regionalizarea” a declarat Radu Vasilică. Deputatul a mai declarat că, ideea de a pune Argeșul și Ploieștiul în regiuni separate a fost acceptată și de președintele Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma. “Nu se poate ca o regiune să conțină doi poli economici puternici. Regiunea Sud-Muntenia ar trebui împărțită în același mod în care au fost împărțite și alte regiuni din țară” a mai declarat Vasilică.
Trebuie precizat faptul că declarația deputatului de Ștefănești este o primă declarație dură a unui politician important al Argeșului și o primă încercare puternică de a se impune în fața celor care creionează, în mod incorect, regionalizarea.
Cristian Toma Foto : Mihai Neacsu

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Sancționati de jandarmi pentru acces cu ATV-urile în fondul forestier

Sancționati de jandarmi pentru acces cu ATV-urile în fondul forestier

6 persoane au fost sancționate În acest sfârșit de săptămână, jandarmii argeșeni au desfășurat mai ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar