Acasă / EVENIMENT / Raportul complet al efectelor precipitaţiilor din ultimele două zile, în judeţul Argeş

Raportul complet al efectelor precipitaţiilor din ultimele două zile, în judeţul Argeş

Ieri, 5 mai, prefectul Mihai Oprescu s-a deplasat în comunele Micești, Budeasa, Mălureni, Băiculești, Mărăcineni, precum și în zona Prundu Mic din orașul Pitești pentru a coordona impreuna cu șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș, colonel Popa Ion, actiunile din aceste zone.
În toată această perioadă, primarii din zonele afectate au fost găsiți în zonele critice, ajutând cu personal din cadrul primăriei la remedierea situațiilor apărute.

Având în vedere atenţionarea avertizarea hidrologică COD galben, actualizată, ce vizează creșteri de debite și niveluri pe râuri cu depășiri ale cotelor de atenție și inundație valabil până la data de 5 mai ora 18.00 și cea de COD portocaliu CARE A FOST valabilă până astăzi, 5 mai, la ora 09.00, a fost întrunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Argeş în scopul diminuării stărilor potenţial generatoare de risc şi pentru prevenirea efectelor negative asupra populaţiei, bunurilor materiale şi mediului.
Printre măsurile adoptate în cadrul acestui Comitet vă amintim:
1. A fost activată grupa operativă judeţeană nivelul 1 (I.J.J., I.P.J., I.S.U., D.N., D.J.);
2. A fost transmis conţinutul atenţionării meteorologice la toate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă prin fax cu măsuri suplimentare şi SMS la toţi primarii din judeţ şi şefii SVSU;
3. A fost trimis conţinutul avertizării la S.D.N., D.J., D.S.P., Ambulanța.
4. A fost activată grupa operativă a ISU Argeş la program de 24 de ore în unitate;
5. Se execută schimbul permanent de informaţii cu ABAAV-ul în vederea unei monitorizări stricte a cursurilor de apă din judeţ;
6 S-a instituit serviciul de permanenţă la sediile primăriilor.

Situația centralizata a intervențiilor din ultimele două zile:

04.05.2014

1. În municipiul Piteşti: str. Turceşti; str. Câmpului; str. Găvana; – evacuare apă; pe varianta Găvana – Cornu Vânătorului-degajare copac; s-a intervenit cu 3 echipaje cu 10 subofiţeri;
2. În com. Albota – 1 evacuare apă cu un echipaj cu 4 subofiţeri;
3. În com. Bradu – evacuare apă din 11 case şi 6 anexe, din satul Geamăna şi sat Bradu –str. Principală; S-a intervenit cu 4 echipaje, 1 barcă şi 16 subofiţeri;
4. În municipiul Curtea de Argeş: pe str. Victoriei rupere carosabil pe o lungime de 2m/1m ca urmare a unei alunecări de teren; pe pârâul Valea Doamnei – 1 podeţ afectat; evacuare apei din 3 locuinţe şi degajare copac. S-a intervenit cu 6 echipaje cu 17 subofiţeri;
5. În com. Albeşti de Argeş – alunecare de teren pe DC. 259, pe 200ml. -1 echipaj cu 2 of. şi 1 subofiţer;
6. În com. Valea Iaşului – degajare copac. S-a intervenit cu 1 echipaj cu 3 subofiţeri;
7. În com. Băiculeşti – evacuare apei din 2 locuinţe. S-a intervenit cu 1 echipaj cu 4 subofiţeri;
8. În com. Mălureni:
– satul Păuleasca – DJ.740 şi DC.221-inundate datorită revărsării pârâului Păuleasca;
– satul Topliţa – DC.216.-afectat pe 200m, ca urmare a revărsării pârâului Topliţa;
– satul Mălureni – DC.215A-afectat pe aprox. 400m ca urmare a revărsării râului Vâlsan;
– satul Zarnesti – podul peste râul Vîlsan avariat – circulaţie întreruptă.
9. În municipiul Câmpulung: evacuare apă din o locuinţă. S-a intervenit cu 1 echipaj cu 4 subofiţeri;
10. S-a executat patrulare cu membrii ABAAV şi ISU, pe râurile cu puncte vulnerabile supuse codului portocaliu: râul Vâlsan şi râul Doamnei, sub coordonarea dl. Prefect;
11. S-a luat măsura închiderii circulaţiei rutiere pe varianta ocolitoare Podul Viilor – Centura Piteşti-ului, aceea fiind o zonă inundabilă;

05.05.2014

12. În com. Micești s-a acționat pentru evacuare apă din 30 locuințe, monitorizare situație și evacuare 5 persoane. O persoană a fost transportată la ambulanță, având nevoie de dializă. S-a intervenit cu 3 moto-utilaje ABAAV și 21 militari ISU cu 2 ACI, 3 motopompe, 10 militari IJJ si 15 MapN.
13. În com. Budeasa s-a acționat pentru evacuare apă din 15 locuințe. S-a intervenit cu 1 ACI, 11 militari ISU, 10 militari IJJ și 15 MapN.
14. În municipiul Câmpulung, str.Mărășești, 5 case afectate, intervenit cu 3 motopompe ISU, 1 APIC și 5 militari și 2 motopompe SVSU.
15. Baraj Mărăcineni – monitorizare , 3 jandarmi si 2 ISU.
16. În comuna Mușătești – sat Valea Muscelului – DC 218A partea din aval a podului prăbușită.
17. S-a interzis accesul pe podul de la colonia ACH cu strada depozitelor.
18. În municipiul Curtea de Argeş –str. Râmnicu Vâlcea, str. Valea Danului, str. Fântânele şi str. Daniel Sterescu se intervine cu 11 subofiţeri cu 6 motopompe pentru evacuare apă.
19. Com. Băiculeşti se intervine cu 1 APCA, 1 motopompă şi 5 subofiţeri pentru evacuare apă .
20. În municipiul Piteşti, bvd. N. Bălcescu, Prelungirea Craiovei,str. Chicoşi Ştefan se intervine cu 3 autospeciale , 3 motopompe şi 11 militari ISU.
21. DJ703I – Valea Topliței – Pod afectat.
22. Pe podul de la intrarea în Mioveni, cart. Colibaşi , s-a restricţionat circulaţia la 7,5t. Se monitorizează situaţia .

23. Total personal care a participat la intervenţii:
– ISU Argeş: 138;
– ABAAV: 30 personal civil;
– IPJ: 15 agenţi;
– Poliţia locală: 15 agenţi;
– SVSU: 45 membrii;
– IJJ: 20 militari
– MapN- 30 militari.
Total locuinţe din care s-a evacuat apă: aproximativ 70 .

24. Pe linie electrica au fost afectate, la ora 13:00: 6 linii, cu 56 posturi de transformare, 11 localităţi afectate, 2847 abonaţi (comunele Mălureni, Musatesti, Valea Iaşului, Drăganu, Cotmeana, Mărăcineni, Miceşti, Malureni, Vlădeşti, Suici, Cepari, Salatrucu)

Atât la nivelul Instituției Prefectului cât și la toate celelalte structuri cu abilități de a interveni în cazuri de inundații se asigură permanența în toată această perioada și se va acționa acolo unde situațiilor o vor impune.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

28-Februarie-Ziua-Protecției-Civile-în-România-10

Exercițiu de alarmare publică, „Miercurea sirenelor”

Miercuri, 28 februarie a.c., la nivel național, cu prilejul împlinirii a 91 de ani de ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar