Acasă / EVENIMENT / Razie de amploare pe şoselele judeţului

Razie de amploare pe şoselele judeţului

În cursul dimineţii de astazi, la nivelul județului Argeș a avut loc o acțiune în sistem integrat pentru verificarea transportului de marfă și a migrației ilegale.
Oamenii legii au avut în vedere verificarea utilizării centurilor de siguranță, verificarea respectării perioadelor de conducere și de odihnă și a mărfurilor transportate, scoaterea din trafic a vehiculelor cu defecțiuni tehnice grave, verificarea respectării dimensiunilor de masă și gabarit, deținerea certificatului de competență profesională de către conducătorii autovehiculelor, deținerea documentelor de transport, ale inspecției tehnice periodice, asigurării obligatorii de răspundere civilă, verificarea respectării normelor impuse transportului de mărfuri, verificarea respectării normelor de siguranță rutieră, precum şi depistarea eventualilor migranți.
În cadrul acțiunii au fost aplicate 35 de amenzi în valoare de aproximativ 15.000 de lei, peste 30 dintre acestea pentru abateri d ela normnele circulaţiei rutiere, iar două, în valoare de 7.000 de lei, au fost aplicate de Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.
Sancțiunile aplicate au fost, în principal, pentru nepurtarea centurii de siguranţă, defecțiuni tehnice, lipsa documentelor obligatorii, transportul de marfă ce depășea limitele caroseriei.
La acțiune au participat polițiști din structurile rutiere, de investigare a fraudelor economice, de investigații criminale, luptători pentru acțiuni speciale, echipa canină cu câinele de urmă, dar și reprezentanți ai altor instituții cu atribuții în domeniu respectiv Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier şi Serviciul pentru Imigrări Argeş.
În urma controalelor, polițiștii au depistat și un bărbat de 38 de ani, din Cluj-Napoca, în timp ce transporta cu o autoutilitară două cabaline neidentificate sau neînregistrate, fără a fi autorizat sanitar-veterinar pentru transportul de animale vii.
Situația a fost comunicată polițiștilor Biroului Protecția Animalelor, care l-au amendat pe clujean cu 720 de lei, iar verificările continuă pentru stabilirea provenienței animalelor.
Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoare, a precizat poliţia judeţeană.

 

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Chioșcurile fără forme legale sunt ridicate (3)

Chioșcurile fără forme legale sunt ridicate de către municipalitate

Primăria Municipiului Pitești a efectuat o verificare a celor aproximativ 380 de construcții provizorii situate ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar