Acasă / EVENIMENT / Retea de trafic de droguri de risc,destructurata

Retea de trafic de droguri de risc,destructurata

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Piteşti, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- S.T. Piteşti, au destructurat o grupare infracţională specializată în trafic de droguri de risc.

În urma a 9 percheziţii efectuate la locuinţele suspecţilor, au fost ridicate sute de grame de cannabis, pliculeţe cu substanţe de tip ”etnobotanic”, laptopuri, bani, cântare şi alte obiecte cu valoare probativă. / Au fost puse în aplicare 60 de mandate de aducere.

Luni 15 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului Antidrog din cadrul B.C.C.O. Piteşti, sub coordonarea D.I.I.C.O.T.- S.T. Piteşti, au efectuat 9 percheziţii domiciliare la membrii unei grupări infracţionale, cu vârste cuprinse 20 şi 26 de ani, din judeţul Argeş.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul I.G.P.R..

În urma documentării activităţii infracţionale, derulate pe parcursul a opt luni, de către poliţiştii antidrog şi procurorii D.I.I.C.O.T., a reieşit faptul că, gruparea infracţională specializată în trafic de droguri şi substanţe cu efect psihoactiv acţiona pe raza judeţului Argeş. Suspecţii procurau cantităţi importante de cannabis şi produse din categoria ”etnobotanicelor” (în stare lichidă sau purvelurentă) din Slovacia şi Anglia.

Drogurile erau comandate de pe diferite site-uri, prin intermediul internetului şi erau primite prin colete poştale, după ce suspecţii achitau contravaloarea acestora prin transferuri bancare.

Ulterior, le combinau cu diferite substanţe, pe care le porţionau, ambalau şi vindeau sub formă de doze.

În urma percheziţiilor efectuate la locuinţele liderilor şi membrilor grupării, au fost descoperite şi ridicate 7 laptopuri, 11.000 de lei, 400 de grame de cannabis – masă vegetală vrac, 610 pliculeţe cu fragmente vegetale şi pulbere, de tip ”etnobotanic”, 4 cântare electronice, 15 telefoane mobile, un hard-disk, 17 CD-uri şi un ghiveci cu 3 plante de cannabis.

Au fost puse în aplicare 60 de mandate de aducere. Opt suspecţi şi 52 de consumatori au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. – S.T. Piteşti, pentru audieri.

În acţiune au fost angrenaţi şi lucrători din cadrul Instituţiei Prefectului Argeş şi jandarmi din Argeş.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Conduceau-cu-viteză-excesivă

Vitezomanii, potoliţi de poliţişti. “Zburau” pe şosele cu peste 131 km/h

Depistați de polițiști conduicând cu viteză excesivă În ziua de 12 aprilie a.c., polițiștii Formațiunii ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar