Acasă / EVENIMENT / Reuniune a constructorilor auto europeni în România

Reuniune a constructorilor auto europeni în România

Joi, la invitaţia şi în organizarea Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), reprezentanţii industriei auto din ţările UE s-au reunit la Bucureşti, fiind prima reuniune în România a Comitetului de Legătură al Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).
ACEA îi reprezintă pe cei 15 constructori de automobile, camioane şi autobuze care produc în Europa, ACAROM fiind din 2006 membru asociat al ACEA, reprezentând interesele industriei auto din România la nivel european. Comitetul de Legătură ACEA include reprezentanţii asociaţiilor industriei auto din ţările membre UE şi reprezintă puntea de dialog între constructorii de automobile şi autorităţile din ţările europene, prin care industria auto, prezintă, analizează şi propune soluţii pentru dezvoltarea acestui sector, extrem de important pentru economia europeană.

ReuniuneAuto01În reuniuna trimestrială desfăşurată pentru prima oară în România, prezidată de Erik Jonnaert – secretar general ACEA, reprezentanţii asociaţiilor naţionale au reiterat importanţa sectorului auto la nivel naţional şi european, rolul pe care acest sector îl are pentru investiţiile în cercetare şi în formarea resursei umane, în dezvoltarea mobiliăţtii cetăţenilor UE, contribuind activ la dezvoltarea economiilor naţionale. Totodată, au fost evidenţiate provocările cu care se confruntă industria auto precum Brexit, reglementările din ce în ce mai dure cu privire la emisiile de CO2, taxarea vehiculelor, dezvoltarea soluţiilor de mobilitate alternativă şi a infrastructurii necesare, teme care au impact şi în sectorul auto din România. ACAROM, asociaţie naţionala reprezentativă, a subliniat importanţa deosebită a sectorului auto din România, implicându-se activ în aceste subiecte şi având un dialog permanent şi eficient cu autorităţile naţionale pentru dezvoltarea durabilă a industriei auto din România. Cu ocazia reuniunii de la Bucureşti a fost prezentat reprezentanţilor Comitetului de Legătura, domnul Eric Mark Huitema, noul director general al ACEA. Referindu-se la colaborarea dintre ACAROM şi ACEA, acesta a declarat: „Mulţumim ACAROM pentru excelenta colaborare avută până în prezent şi contăm în continuare pe implicarea activă a dumneavoastră în susţinerea sectorului auto, atât la nivel naţional, cât şi alături de ACEA la nivel european”. ACAROM adună în rândurile sale peste 160 de companii din sectorul auto şi conexe acestuia, de peste 20 de ani fiind asociaţia reprezentativă a sectorului auto naţional. Printre companiile membre se numara Dacia, Ford, furnizori de talie mondială pentru constructorii de vehicule precum Continental, Siemens, Delphi, Draexlmaier, dar şi companii româneşti de tradiţie gen Elba, Fermit, Electroargeş, Sinterom, GIC etc. De asemenea, Universitatea Politehnică Bucureşti, Universitatea din Piteşti şi Universitatea Galaţi, alături de Renault Technologie Romania, se numără printre membri ACAROM. Industria auto din România adună peste 600 de companii cu mai mult de 230.000 de angajaţi direcţi, generând o cifră de afaceri de 28 miliarde Euro, 14% din PIB si 26% din exporturile naţionale.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

barbat gasit noer raul doamnesi (3)

Persoană blocată sub un mal de pământ la Dârmănești

Persoană blocată sub un mal de pământ în localitatea Dârmănești, satul Valea Nandrii.Intervin pompierii de ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar