Acasă / SPORT / România pierde în sferturi

România pierde în sferturi

România a pierdut ieri seară, meciul disputat cu Belgia în sferturile de finala ale Campionatului European U20 .
Oaspeţii au început excelent şi s-au distanţat încă din start. Impunadu-se astfel cu 17-9. Următoarele 10 minute au fost teribil de echilibrate: 19-19. Pauza mare părea că le-a folosit tricolorilor , care au avut un parţial 10-0 de senzaţie. Deși s-au apropiat la doar 1 punct diferență (40-41) în sfertul al treilea, belgienii s-au distanțat din nou, marcând în ultimele 7 minute 19 puncte, iar românii, 7. Astfel, scorul dinaintea sfertului final era de 60-47 pentru oaspeți. În ultimele 10 minute, elevii lui Șapera au încercat să revină în joc, dar diferența a fost mult prea mare pentru a fi întoarsă, scorul final a fost 72-68 în favoarea belgienilor.
Alex Olah a făcut din nou un meci mare pentru România, având la finalul partidei 20 de puncte și 8 recuperări. Jucătorul de bază al României U20 a fost Andrei Damian, care a făcut unul din cele mai bune meciuri de la acest turneu, terminând partida cu 14 puncte și 4 recuperări. Deși a fost eliminat după 5 greșeli personale, Vlad Stoicoviciu și-a adus și el contribuția în meciul contra Belgiei, cu 13 puncte și 5 recuperări. De cealaltă parte, Emmanuel Lecomte a fost principalul marcator al Belgiei, cu 34 de puncte. Coordonatorul a avut și 6 pase decisive.
Deși au pierdut în sferturi, romanii continuă lupta pentru locul 5. Următorul adversar al tricolorilor va fi Portugalia. În cazul unei victorii, baschetbaliștii lui Șapera vor juca pentru locul 5 contra învingătoarei din disputa Olanda – Elveția.

Neacşu Gabriela

Despre Administrator

Citeşte şi ...

volei-feminin

Măsuri de ordine publică la meciul internațional de volei masculin la Sala Sporturilor Mioveni

Astăzi, 10 ianuarie 2024, începând cu ora 20.00, jandarmii argeșeni vor fi prezenți la Sala ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar