Acasă / EVENIMENT / Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 24 de ore

Sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri în ultimele 24 de ore

Șofer-depistați-sub-influența-alcoolului

În ultimele 24 de ore, polițiștii Serviciului Rutier Argeș, împreună cu polițiștii structurilor rutiere din cadrul polițiilor municipale și orășenești, au continuat acțiunile pentru prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, precum și depistarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră, în special a conducerii agresive, precum și a conducătorilor auto care aleg să conducă în timp ce se află sub influența alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv.

Ca urmare a abaterilor constatate de către polițiștii rutieri, au fost aplicate 193 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 41.500 de lei.
Ca urmare a abaterilor de la regimul rutier, au fost aplicate și măsurile complementare de reținere a 33 de permise de conducere și retragere a 14 certificate de înmatriculare.
Dintre sancțiunile contravenționale aplicate, 49 au fost ca urmare a depășirii regimului legal de viteză, și 12 ca urmare a depistării sub influența băuturilor alcoolice.
De asemenea, polițiștii au întocmit 7 dosare penale ca urmare a săvârșirii unor infracțiuni, dintre care 3 dosare privind conducerea fără drept, respectiv 4 dosare privind conducerea sub influența alcoolului cu valoare în urma testării aerului expirat peste limita de 0,40 mg/l alcool pur (0,67, 0,74, 1,03 și 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat).
Poliţiştii rutieri argeșeni amintesc faptul că legislația a fost modificată în privința modului de aplicare a pedepselor, în situația producerii unor accidente de circulație din care a rezultat decesul unei persoane. Astfel, în situația în care conducătorul auto vinovat se afla și sub influența alcoolului, a substanțelor cu efect psihoactiv sau conducea fără drept, pedeapsa aplicată nu va mai putea fi cu suspendare.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Minoră dispărută (1)

Minoră dispărută de la domiciliu

În cursul serii de 16 aprilie a.c., politiștii din cadrul Poliţiei Orașului Mioveni au fost ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar