Acasă / EVENIMENT / Scăldatul este interzis în lacuri sau râuri neamenajate

Scăldatul este interzis în lacuri sau râuri neamenajate

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Administrația Bazinală de Apă Argeș-Vedea revine cu avertizarea că lacurile de acumulare sau râurile situate în aval de baraje reprezintă un pericol pentru cei care le aleg ca loc de scăldat.
Curenții care se formează în apropierea barajelor în timpul deversării sau funcționării hidrocentralelor sunt foarte puternici și pun în pericol viața celor care se aventurează în aceste lacuri. Persoanele care se află la plajă la scăldat sau practică pescuitul în zonele neamenajate, în special în aval de lacurile de acumulare, se expun pericolului de înec în cazul apariției unor viituri, personalul tehnic al barajelor din administrarea ABA Argeș -Vedea neputând vizualiza și alarma întreaga zonă din aval.
„Atenționarea Scăldatul și pescuitul interzis este inscripţionată și pe digurile lacurilor de acumulare, prin urmare cei care o ignoră, aleg conștient riscul. Aceeași recomandare este adresată și persoanelor care practică pescuitul (amatori sau profesioniști) în sensul de a folosi doar zonelor special amenajate pentru acest sport. De asemenea, aceluiași risc se expun și cei care se încumetă să practice sporturi nautice cu ambarcațiuni, deși acest lucru este interzis pe lacurile de acumulare”, a transmis conducerea Apelor Române Argeş.

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Mihai Georgescu, primarul din Călineşti

Primarul îi intimidează pe cetăţeni

Pus sub control judiciar şi având interzis să intre în primărie, Mihai Georgescu, primarul din ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar