Acasă / SOCIAL / Scăpăm de o problemă: Ne vom putea încărca telefoanele mobile în 30 de secunde!

Scăpăm de o problemă: Ne vom putea încărca telefoanele mobile în 30 de secunde!

O studentă americană a inventat un dispozitiv de stocare a energiei electrice care poate fi încărcat complet în mai puțin de un minut.
La concursul Intel International Science and Engineering Fair (Intel ISEF), ce a avut loc, anul acesta, la Phoenix, în SUA, românul Ionuţ Budişteanu, în vârstă de 19 ani, din Râmnicu Vâlcea, a câştigat marele premiu, în valoare de 75.000 de dolari pentru proiectul maşina low-cost fără şofer. Un proiect la fel de interesant şi care poate a fost eclipsat de succesul românului aparţine unei studente americane.
Eesha Khare a câştigat în cadrul aceluiaşi concurs premiul Tânărul Om de Ştiinţă cu un supercondensator care se încarcă rapid și menține încărcătură electrică pentru o perioadă lungă de timp. Conform specificațiilor inventatoarei, acesta poate rezista la 10.000 de cicluri de încărcare-reîncărcare, spre deosebire de bateriile reîncărcabile, care țin doar 1.000 de cicluri. Acest dispozitiv ar putea avea succes la încărcarea rapidă a bateriilor telefoanelor mobile și a altor aparate electronice portabile.
Ea a primit din partea Intel 50.000 de dolari, iar Google este compania care s-a arătat cea mai interesată de proiectul studentei.
Sursa: capital.ro

Despre Administrator

Citeşte şi ...

Constantin Grigore

Violonistul Alexandru Tomescu, în concert la Filarmonica Pitești

Filarmonica Pitești organizează joi, 22 septembrie, de la ora 19.00, în sala „Simfonia”, primul concert ...

Lasă un răspuns

Please add a post. Powered by Announcement Bar